Antalya Finike 2. Portakal Festivali Başlıyor

Finike 2. Portakal Festivali Başlıyor

14.06.2017 - 17:21 | Son Güncellenme:

.

Finike  2. Portakal Festivali Başlıyor

Antalya’nın Finike ilçesinde bu yıl 2. düzenlenecek Uluslararası Finike Orange Portakal Festivali çalışmaları devam ediyor.
Finike ilçesinde bu yıl 2. si düzenlenecek Uluslararası Finike Orange Portakal Festivali çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirterek, “2004-2005 yılları arasında coğrafi işareti alınan Finike portakalının diğer çeşitleriyle karışıp değerini kaybettiği belirtilir. Finike portakalı kaliteli ki taklit ediliyor. Bu yüzden Finike Portakal festivalini gerçekleştiriyoruz” dedi.
Festivalin hazırlık süreci hakkında da bilgi veren Sarıoğlu, "Finike portakalını anlatabileceğimiz, tanıtabileceğimiz bir etkinliğimiz yoktu. Portakalla alakalı bir mahalle ve sokak ismi bile yok. Bu altını uluslararası anlamda herkese duyurabilmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Geçen yıl yurt dışına gittik. Dünya ne yapıyor bakalım dedik araştırdık Fransa portakalla ilgili dünyaca meşhur 83 yıldır festival yapıyordu, buradan oraya gittik heyet olarak inanın 1 kilo portakal yetişmeyen şehrin 83 yıldır festival yaptığını gördük. Bizde 250 bin ton portakalımız var ama bir türlü tanıtamadık. Herşeyin ilki acemiliği olabilir ama bu acemiliği ilkinde yaşadık. Portakal festivalimizin bu yıl 2. sini gerçekleştireceğiz. Bu yıl farklı zengin, geniş kapsamlı bir festival olacağını şimdiden görüyoruz.”
Finike’ye 3 yılda 450 milyon liralık yatırımın yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, bu rakamın içinde devam eden projelerin bulunmadığını söyledi. 28 Haziran’da Kortej yürüyüşü ile başlayacak olan Festivalin 7 gün devam edeceğini ifade eden Sarıoğlu, “portakal festivalimize bir çok sanatçımız gelecek. İlk günü Mustafa Ceceli, 2. Günü En iyi portakalı yetiştiren çiftçiye ödül, portakallı yemek yarışması ve Ceylan Konseri, 3 gün Zakkum Konseri, 1 Temmuz günü geçen yıllar Ramazan ayı içine denk gelmesi nedeniyle erken yaptığımız, Geleneksel Kabatoj Bayramı Kutlamalarını liman içinde gerçekleştireceğiz. Akşamında Murat Boz Konseri olacak.5. günü Tiyatro oyunu, 6. Günü Neşat Ertaş’ı anma gecesi ve 7 Temmuz akşamı ay ışığında Arykanda antik kentinde Buıka Konserini gerçekleştireceğiz. Festivalde çeşitli tanıtım ve satış stantları, portakaldan yapılan yemek ve değişik şekillerdeki ürünler için yarışmalar düzenlenecek ve ayrıca 18-29 yaş arasında bayanların katılacağı Portakal Güzeli yarışması düzenlenecek” diye konuştu.