Teknoloji Finlandiya, Microsoft’a Kızdı

Finlandiya, Microsoft’a Kızdı

31.05.2016 - 14:16 | Son Güncellenme:

Avrupa ülkelerinden Finlandiya’nın en önemli markalarından Nokia’nın yok oluşu Microsoft’a fatura edildi. İşte detaylar…

Finlandiya, Microsoft’a Kızdı

Sahip olduğu gelişmişlik düzeyi ile beraber birçok kişinin yaşamak istediği ülkelerden biri olan Finlandiya, bildiğiniz üzere bir zamanların en büyük mobil üreticilerinden markasına ev sahipliği yapıyordu. Nitekim ülkenin eskiden neredeyse yüzü dahi olmaya başlayan marka, kötüye giden satışlardan sonra ne yazık ki el değiştirmek zorunda kalmıştı. Bunun sonucunda devreye giren yazılım devi Microsoft, markayı satın alarak çalışanlar ile beraber şirketi bünyesine kattı. Ancak bu durumu yeterli görmeyen ve beklediği satış ve veriyi elde edemeyen firma, şimdilerde Finlandiya’da bulunan çalışanları ile yollarını ayırmaya başladı. Nitekim bu durum ülke genelinde markaya yönelik olumsuz eleştirilerin de yapılmasına yol açmış bulunmakta.

Haberin Devamı
Sorumlu Olarak Microsoft Gösteriliyor

Konu ile ilgili açıklama yapan Finlandiya Maliye Bakanı Alexander Stubb, Nokia ile ilgili 2 yıl önce söz veren Microsoft’un sorumluluklarını yerine getirmediğini söyledi ve hatta firmayı verdiği sözleri tutmamak ile suçladı. Bu konuda hayal kırıklığına uğradıklarını belirtmeden geçmeyen bakan, işten çıkarmalar sonucunda 10.000’den fazla kişinin işsiz kalması konusunda şirkete bir hayli kızgın.

Devreye Çalışma Bakanı Da Girdi

Microsoft’un Nokia’yı bünyesine katması ve ardından Nokia çalışanları ile yollarını ayırması hususunda açıklama yapmayı ihmal etmeyen ülkenin Çalışma Bakanı da sorumlu olarak Microsoft’u işaret etti. Hatta bu alanda yazılım devini sorumlu davranmaya çağıran bakan, bakalım firma cephesinden nasıl bir yanıt alacak. Açıkçası Microsoft’un konu ile ilgili nasıl bir cevap vereceği merak edilmiyor değil.