Gündem Firari katil 27 yıl sonra yakalandı

Firari katil 27 yıl sonra yakalandı

13.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adana’da 27 yıl önce, tartıştığı öğretmeni öldürüp sahte kimlikle KKTC’ye kaçan Yıldıray Keklik (46) yakalandı. Keklik’in sahte isimle yaşadığı KKTC’de maraton koşularına katıldığı ve bir kez de şampiyon olduğu ortaya çıktı.

Firari katil 27 yıl sonra yakalandı

Adana’da oto kiralama şirketinde çalışan Keklik, 1991’de iddiaya göre arkadaşıyla yakındaki okulun bahçesine girip sigara içti. Bu sırada bahçeden sorumlu öğretmen Hasan Bilgin, Keklik ve arkadaşına dışarı çıkmasını söyledi.

Haberin Devamı

Müebbet hapis

Sözlü tartışmanın ardından Keklik, okul çıkışı Bilgin’i bıçaklayarak öldürdü. Tutuklanan Keklik, idam cezasıyla yargılanmaya başladı. 5 yıl cezaevinde yatan Keklik, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yargılama sonucu Keklik, cinayet suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılınca polis, Keklik’i yakalamak için harekete geçti. Zanlının KKTC’ye gittiğini öğrenen ekipler, Interpol ile işbirliği yaparak ‘Kırmızı Bülten’ çıkardı. KKTC’de yakalanan Keklik’in, Şahin Soylu adına düzenlediği sahte kimlikle yaşadığı ve şirket kurduğu, aynı zamanda yaşam koçluğu yaptığı anlaşıldı. Ayrıca Keklik’in, KKTC’de maraton koşusuna katılıp birinci olduğu da belirlendi. İşlemlerinin ardından Keklik, cezaevine gönderildi. Hükümlünün daha sonra Türkiye’ye iade edileceği belirtildi.