Gündem Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan askerlere son veda

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan askerlere son veda

07.09.2016 - 17:28 | Son Güncellenme:

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan askerler bugün son yolculuklarına uğurlandı

Fırat Kalkanı Harekatında şehit olan askerlere son veda

Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DAEŞ unsurlarınca güdümlü roketlerle TSK'ya ait iki tanka yönelik saldırı sonucu 3 asker şehit düştü.

Haberin Devamı

"OĞLUM KALK AYAĞA DİK DUR"

Şehit olan 3 askerden Tankçı Uzman Çavuş Osman Karakuş, memleketi Amasya'nın Suluova ilçesine bağlı Eraslan köyünde defnedildi.

26 yaşındaki Şehit Uzman Çavuş Karakuş'un bir süre önce nikahlandığı aynı köyde yaşayan ve Kurban Bayramı'ndan sonra düğün yapmaya planladığı nişanlısı Merve şehidin fotoğrafını defalarca öpüp 'seni çok seviyorum' diye gözyaşı döktü.

Baba ocağında helallik alındıktan sonra köy camisine getirilen Uzman Çavuş Osman Karakuş'un Türk bayrağına sarılı tabutuna annesi Ayfer ile birlikte sarılan şehidin kardeşi Okan'a yönelen acılı baba Mehmet Karakuş da, "Oğlum kalk ayağa. Dik dur. Dik dur şöyle" diye seslendi.

Şehit Uzman Çavuş Karakuş, Amasya Valisi Salih Işık, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, askeri ve mülki erkan, yakınları ve köylülerin kıldığı cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

Haberin Devamı

EŞİNİN GÖMLEĞİNİ ELİNDEN BIRAKMADI

Saldırıda şehit düşen 28 yaşındaki uzman çavuş Ziya Özkozanoğlu'nun cenazesi memleketi Adana'nın Kozan İlçesi'nde toprağa verildi. Şehidin 11 ay önce evlendiği Suzan Özkozanoğlu, törende eşinin elinden bırakmadığı gömleğini kokladı.

Kozan Devlet Hastanesi morgundan alınan uzman çavuş Ziya Özkozanoğlu'nun cenazesi Türkeli Mahallesi'ndeki baba evine helallik alınması için getirildi, bir süre bekletildikten sonra namazın kılınacağı Kozan Asri Mezarlık Camii'ne götürüldü. Burada düzenlenen törene Vali Mahmut Demirtaş, Ak Parti Milletvekili Tamer Dağlı, CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, ailesi ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Şehidin 11 ay önce evlendiği eşi Suzan Özkozanoğlu ile annesi Hatice, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Elindeki gömleği sık sık koklayan Suzan Özkozanoğlu, "Canım benim, artık seni değil gömleğini koklayacağım" diye gözyaşı döktü.

Şehit babası Mustafa Özkozanoğlu ise, oğlunun dayısı ve amcalarına telefonla mesaj gönderip, Suriye'ye gideceğini bildirdiğini, bu durumun ise kendisine şehit haberi verildikten sonra söylediğini anlattı. Mustafa Özkozanoğlu, "Oğlum dayısı ve amcalarına mesaj gönderip helallik istemiş. 'Gidip de dönmemek var, hakkınızı helal edin' demiş. Bana oğlum şehit olduktan sonra Suriye'ye gittiğini söylediler" dedi.

Haberin Devamı

Burada kılınan cenaze namazının ardından şehit Ziya Özkozanoğlu'nun cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehit Ziya Özkozanoğlu'nun 25 yaşındaki amcasının oğlu uzman çavuş Murat Özkozanoğlu'nun da 2011 yılında Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin pusuya düşürmesi sonucu şehit olduğu belirtildi.

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit askerlerden Astsubay Muhammed Koşan, için memleketi Bingöl'de valilik önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Yavuz Selim Köşger, Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Törende şehiden annesi Fatma, babası Abdullah ile kardeşleri Kadir ve Cennet, büyük üzüntü yaşarken, gözyaşları döktü.
Kuran’ı Kerim tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Müftü Mecit Can’ın okuduğu dualarla devam etti.

Haberin Devamı

Törende bir konuşma yapan Vali Yavuz Selim Köşger, Bingöl’de 2016 yılı içerisinde 20’inci şehidin uğurlandığını belirterek, "Son dönemde, bu yıl içinde Bingöl’den 20’inci şehidimizi ebediyete uğurluyoruz. Bingöl’ün bildiğim kadarıyla 252’inci şehidi. Son dönemde vatan için, millet için, bayrak için canını feda eden şehitlerimize, Muhammed kardeşimiz de o kervana katıldı. Ortadoğu bataklığında, bütün sırtlanların, bütün emperyalistlerin üşüştüğü, ülkemizi ve bölgeyi paramparça etmeye yönelik yapılan bütün gayretlerde, o sırtlanlar gibi bir lağım çukurunda ölmek var. Bir de aslanlar gibi yiğitçe, ülke için, vatan için, millet için, Allah yolunda şehit olarak ölmek var. Bundan sonra Muhammed kardeşimiz sadece onların evladı değil, bu milletin evladıdır. Onlar da bu milletin ailesidir. Onların maddi acılarını sarmak için gereken her türlü tedbir alınacak ancak manevi acımızın tarifi imkansız" dedi.

Haberin Devamı

Vali Köşger’in konuşmasının ardından okunan dualardan sonra, şehit Astsubay Koşan için cenaze namazı kılındı. Namazın ardından şehit Astsubay Muhammed Koşan'ın naaşı, Bingöl Şehir Mezarlığı'na getirilerek burada defnedildi. Cenazenin defin işlemi sırasında şehidin yakınları, sinir krizi geçirdi. Fenalaşan aile fertlerine sağlık ekipleri müdahale ederek sakinleştirmeye çalıştı.