Siyaset Fırat Kalkanı’ndan acı haber

Fırat Kalkanı’ndan acı haber

05.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fırat Kalkanı harekatında terör örgütü DEAŞ’ın saldırısında 1 askerin şehit olduğu, 3 askerin yaralandığı bildirildi.

Fırat Kalkanı’ndan acı haber

Suriye’de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı’nın 134’üncü gününde El Bab’a ilerleyen Özgür Suriye Ordusu güçlerine destek veren Türk askerlerinin bulunduğu bölgeye terör örgütü DEAŞ unsurları saldırdı. Saldırıda 1 Türk askeri şehit olurken, 3 asker de yaralandı. Yaralı askerler ambulans ve helikopterler ile Kilis ve Gaziantep’teki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.
Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı da saldırıda yaralanan askerlerin bulunduğu Gaziantep’teki hastanelere giderek sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı. Saldırıda şehit olan askerin cenazesi ise askeri helikopter ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Ağır bombardıman
Türk topçusu, El Bab’ta terör örgütü DAEŞ hedeflerini yoğun bombardıman altına aldı.Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) yapılan bilgilendirmeye göre, sınır güvenliğini sağlamak ve Suriye’nin kuzeyini terör örgütleri DAEŞ ve PYD’den temizlemek için başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı’nda, dün 134. gün geride kaldı. Önceki gün muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik planlı harekatın icrasına devam edildi. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 104 DAEŞ terör örgütü hedefi; Fırtına obusü, roketatar, tank ve havan atışları sonucunda baskı altına alınarak kullanılamaz hale getirildi. Gün içinde çatışmalar ve topçu atışları sonucu 6 DAEŞ mensubu da etkisiz hale getirildi.
Hava harekatında ise, DAEŞ’in barınma yeri, savunma ve silah mevzisi olarak kullandığı tespit edilen 12 hedef ateş altına alınarak imha edildi. İlk değerlendirmelere göre, 14 DAEŞ’li terörist etkisiz hale getirildi.