Gündem Fırat Kalkanı şehidi ağıtlarla uğurlandı

Fırat Kalkanı şehidi ağıtlarla uğurlandı

28.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fırat Kalkanı Harekatı’nın sürdürüldüğü Suriye’nin El Bab kenti yakınlarında terör örgütü DEAŞ unsurlarıyla çıkan çatışmada yaralanarak, kaldırıldığı hastanede şehit olan 25 yaşındaki Uzman çavuş Kerem Çalışkancı’nın cenazesi, askeri uçakla Ordu-Giresun Havalimanı’na getirildi.

Fırat Kalkanı şehidi  ağıtlarla uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Kerem Çalışkancı’nın cenazesi, uçaktan askeri tören mangası tarafından indirilerek cenaze aracına taşındı. Havalimanındaki karşılama törenine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Erzincan 3. Ordu Komutanlığı Garnizon Komutanı ve Kurmay Başkanı Tümgeneral Kemal Başak, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, milletvekilleri, şehidin annesi Nerman, babası Ahmet Ali Çalışkancı, kardeşleri ve yakınları katıldı. Şehidin tabutu taşınırken baba Ahmet Ali Çalışkancı, tekerlekli sandalyedeki annesi Nerman Çalışkancı ile ablası ve kardeşleri gözyaşına boğuldu. Şehit Çalışkancı’nın naaşı daha sonra Ordu’nun Fatsa ilçesi Hükümet Konağı önündeki 15 Temmuz Özgürlük Meydanı’na getirildi.
Burada düzenlenen törende şehidin ailesi güçlükle ayakta dururken, anne Nerman ve baba Mehmet Ali Çalışkancı, şehit oğlunun tabutuna sarılarak ağıtlar yaktı. Şehit Çalışkancı Bahçeler Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Öte yandan şehidin, daha önce sosyal medya hesabından yazdığı ‘Söz konusu vatanımsa merhaba azrail’ paylaşımı da sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı.