Geri Dön

Fırında domates dolması tarifi

Domatesin güzelliğinden doğan lezzet domates dolması tarifi...

Fırında domates dolması tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

6-7 tane domates
Tuz
1 kaşık zeytinyağı
Su

İç harcı için;

100 gram kıyma
1 bardak pirinç
2 adet soğan
1 kaşık biber salçası
Tuz, karabibiber, pul biber
1 kaşık zeytinyağı
Yarım çay bardağı su

Fırında Domates Dolması Nasıl Yapılır?

Küp doğranmış halde olan soğanı, kıymayı, pirinci, tuzu, baharatları ve zeytinyağını bir kapta birleştirin.

Yarım çay bardağı suyu da ilave ederek iyice yoğurun.

Domateslerin üst kısımları kesin ve iç kısımları kaşıkla boşaltın.

Domateslerin iç kısmı hazırlanan harçla doldurup, kapakları kapatın.

Fırın tepsisine domatesler yerleştirin.

Üzerlerine tuz serpip zeytinyağı gezdirin.

Domateslerin üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyin.

Isıtılmış 200 derecelik fırında iç harç pişene kadar pişirin.

Servis esnasında tepsideki pişme suyu da domateslerin üzerine gezdirip, taze kıyılmış maydanozu serpin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber