YAZARIN
  EN SON YAZILARI  
Merhaba,
Nedir bu güzelim sebzenin çilesi bilmem?:) İnsanların başına patlayan o, saçını sıfıra vurdurana ilk söylenen o, çekingenliği atıp, çiçeği gibi açılanlara dile getirilen o, oyulan o, ortada kalınca benzetilen o , bu kadar da üstüne gidilmez ki canım:)
Oysa kabak tüm bu yakıştırmalara nispet edercesine damak çatlatan bir lezzet.
Özellikle de yaz günlerinde tüketilecek hafif ve sağlıklı bir sebze.
Yıllar önce kızartmasını hep tavada yapardım. Bu da hem sağlıksız bir yöntem olması açısından, hem de saatlerce tavanın başında durup tek tek çevirmek hayli yorucu olduğundan pek cazip gelmezdi. Yenmesi ise 1 dakika sürerdi:)
Bu nedenle şimdi fırında dilimlenmiş kabakları yorulmadan hem kısa sürede pişmelerini, hem de sağlıklı olmalarını sağlıyorum. Hatta bazen bir çok sebzeyi aynı anda pişiriyorum.
Onları da pişme sürelerine göre fırından sırasıyla çıkartıyorum.
En çabuk biberler olduğundan önce onları, sonra kabak ve patlıcanı, patates, havuç gibi geç pişen sebzeleri de en son çıkarıyorum.
 
 
MALZEMELER:
 
1 kg. kabak
Tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
YAPILIŞI:
 
Kabakları iyice yıkayıp, kabuklarını soymadan 1 parmak kalınlığında kesiyorum.
Şekilli bıçağınız varsa daha dekoratif oluyor.
Fırın tepsisine kağıt yayıp, üstüne kabakları diziyorum. Tuz ve zeytinyağı ile harmanlıyorum.( yağ koymasanız da olur) 200 derecede üstleri kızarıncaya kadar tutuyorum.
Sonrasında uzun bir servis tabağında yanında pul biber, sarımsaklı yoğurt veya domates sosu sunuyorum.
 
Afiyet olsun.