30.04.2018 10:41 | Son Güncelleme:

Fırında karnabahar nasıl pişirilir?

Kış aylarının K ve C vitamini açısından zengin sebzesi karnabahar, Akdeniz bölgesinin doğusunda yetiştirilen faydalı bir sebzedir. Beyaz renkli, çiçeksi bir sebze olan karnabahar çeşitli şekillerde pişirilerek yenilmektedir.

İsteğe  göre kıymalı yemeği  yapılabilen karnabaharın fırında da yapılan tarifleri bulunmaktadır. Bir yaşındaki çocuklar için de çeşitli şekillerde çorbası yapılmaktadır. Fırında pişirilen karnabahar oldukça besleyici ve lezzetli bir yemektir. Fırında karnabahar yapmaya malzemelerini hazırlamakla başlayabilirsiniz:

Fırında karnabahar tarifi için malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 adet orta boy soğan 
  • 200 gram kıyma
  • 6 yemek kaşığı domates rendesi ya da sosu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • Karabiber, tuz

Üzerine serpmek için


     100 gram kaşar peyniri rendesi


Fırında karnabahar yapılışı

Karnabaharları ayıklayıp keserek birbirlerinden kopardıktan sonra haşlamak üzere tencereye koyun. Daha sonra tuz katarak yumuşak olana kadar haşlayın. Bir fırın tepsisinde ya da fırına dayanıklı cam bir kapta süzülerek karnabaharları tepsiye yayın. Bir taraftan zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı ilave ederek tuzunu da katarak suyunu çekmesini bekleyin. Salça ve sarımsak da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Domates suyunu çekince pişen harcı karnabaharların üzerine eşit olarak serpin. Rendelenmiş kaşar peyniri serptiğiniz karnabaharları ısınmış 180 derecelik bir fırında kızarıncaya kadar pişirin. Karnabaharları keserek sıcak olarak servise sunabilirsiniz.

Hem lezzetli hem besleyici

Karnabaharı fırında pişirirken isteğe göre üzerine beşamel sos da dökebilirsiniz. Besleyici ve ailece beğeneceğiniz harika bir yemek olan fırında karnabahar yemeği çocuklarınızın da seveceği bir lezzette olacaktır. Sağlıklı ve hafif olan karnabahar, yapımı oldukça kolay ve pratik bir yemektir. Akşam yemeğinde fırında karnabahar pişirerek lezzetli sofralar kurabilirsiniz. İstediğiniz şekilde pişirebileceğiniz karnabahar, bol vitaminli bir sebze olarak her zaman sofralarınızda yer alabilecek bir yemektir. Karnabahar seçerken beyaz ve taze olmasına önem göstermek vitamin değeri açısından dikkat etmeniz gereken unsurdur.

Bu habere ifade bırak
  • 0Mutluyum
  • 0Şaşkınım
  • 0Kararsızım
  • 0Kızgınım
  • 0Üzgünüm
Toplam Oy0