Geri Dön

Fırında mücver tarifi

Kabağın enfes lezzetine fırında mücver tarifiyle varabilirsiniz.

Fırında mücver tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 orta boy kabak
1 kuru soğan
3 yumurta
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber
Yarım su bardağı beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
çörek otu, susam

Fırında Mücver Nasıl Yapılır?

Kabakların kabuğunu soyup rendeleyin. Suyunu iyice sıkın.

Üstüne rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan, yumurta, sıvıyağ, kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, parçalanmış beyaz peyniri koyup karıştırın.

Un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın.

Fırın kabına ince olacak şekilde döküp üstüne susam, çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber