Merhabalar,
 
Bir bayramı daha geçirdik,tabii bu uzun süreçte bir çok kişinin mideleri de adeta şölen yaşadı.:)
Tatlılar, kızartmalar, hamur işleri atıştırmalıklar hiç geri çevrilmedi. 
Artık rüya bitti.:) Şimdi detoks zamanı, bu günden itibaren normal ayarlarımıza dönüyoruz ve protein değeri oldukça yüksek fırında peynirli kabak ile muhteşem bir açılış yapıyoruz.
Aslında işin sırrı ara sıcak olan lezzetleri ana yemeğimize dönüştürmek.
 
 
MALZEMELER:
 
1 kg. kabak
1 bardak peynir
Bir avuç dereotu
2 yumurta
Kaşar peyniri (rendelenmiş)
Pul biber ve tuz
 
 
YAPILIŞI:
 
Kabaklar yıkanıp ikiye bölünür. İç  kısmı oyucak ya da küçük bir kaşık yardımıyla boşaltılır.
 Yarım tencere kadar kaynamış tuzlu suda çok az (3-5 dakika kadar) haşlanır.
 Kabak çabuk pişen bir sebzedir. Fazla yumuşamadan, suyunu süzerek tepsiye alın.
 Ayrı bir yerde ezilmiş beyaz peynir, bir avuç doğranmış dereotu, yumurtalar, az miktar tuz karıştırılır.
 Bu arada ılınan kabakların içine harç doldurulur. Önceden ısıtılmış 200 derecelik  fırında 10-15 dakika pişirilir.
 Fırından çıkartılıp her birinin üzerlerine rendelenmiş kaşar ve pul biber eklenir. 
Tekrar fırına atılır ve 3-5 dakika sonra, kaşar peynirleri renk değiştirip üzerleri kızarınca çıkartılıp afiyetle yenir.