Geri Dön

Renkli sebzeler tarifi

Birbirinden lezzetli ve sağlıklı sebzeleri bir de fırında pişirirseniz vücudunuza dost enfes bir yemek elde edebilirsiniz. Üstelik bu tarif diyet dostu!

Renkli sebzeler tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 büyük boy soğan (küp küp doğranmış)
2-3 diş sarımsak
1-2 orta boy patates
1 kabak
1 sarı kabak
3 domates
Tuz, zeytinyağı, kekik
1/2 bardak parmesan

Renkli Sebzeler Nasıl Yapılır?

Fırını 180 derecede ısıtın. Yuvarlak bir borcam veya porselen tepsiyi yağlayın. Soğanları tavada zeytinyağı ile kavurun. Sarımsakları ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın. Bu karışımı tepsinin dibine dağıtın.

Domates, patates ve kabakları halka şeklinde doğrayıp karışık bir şekilde dizin. Üzerine karabiber kekik, tuz ve dilediğiniz başka baharatları serpin.

Tepsinin üzerini folyo ile kaplayıp 30-40 dakika fırında pişirin. Ardından folyoyu kaldırıp üzerine parmesan serptikten sonra 20 dakika daha fırına atın.

Bu tarife uyumlu olacağını düşündüğünüz malzemeleri de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber