Erzincan Fırtına Ahırın Çatısını Uçurdu

Fırtına Ahırın Çatısını Uçurdu

28.03.2017 - 16:29 | Son Güncellenme:

.

Fırtına Ahırın Çatısını Uçurdu

ERZİNCAN (AA) – Erzincan’ın Yaylabaşı beldesinde fırtına nedeniyle bir ahırın çatısı uçtu. Yüksek gerilim hattının üzerine düşen çatı, 2 direği de devirdi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Erzincan Yaylabaşı beldesindeki Yasem Köhne’ye ait ahırın ahşap çatısı, aniden çıkan fırtına nedeniyle yerinden söküldü. Yüksek gerilim hattının üzerine düşen ahşap çatı, 2 direğin de devrilmesine ve tehlike oluşmasına neden oldu.

Devrilen direkler nedeniyle İÇTAŞ Mercan HES barajından gelen ve Organize Sanayi trafo merkezine giden enerji kesintiye uğradı. Olayda herhangi bir can kaybı meydana gelmezken maddi hasar oluştu.

Hasar nedeniyle elektrik üretimini durduran İÇTAŞ yetkilileri gerekli onarımı yapmak için harekete geçti.

Ahırlar için harcadıkları onca emeğin fırtınada 5 dakika gibi kısa bir sürede kaybolduğunu aktaran Sefa Köhne, şunları söyledi:

"Birden bire bir fırtına çıktı. Ne olduğunu biz de anlayamadık. Bir telaşla dışarıya çıktık. Çat diye bir ses geldi ve kafamızı kaldırdığımızda çatının yerinden koptuğunu ve havada uçuştuğunu gördük. Uçan çatı daha sonra yüksek gerilim hattında bulunan tellere çarparak iki direği devirdi."