Gündem Fırtına aniden bastırdı

Fırtına aniden bastırdı

09.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Marmara Bölgesi’ni dün etkisi altına alan fırtına ve şiddetli yağış nedeniyle başta İstanbul olmak üzere pek çok kentte, kazalar meydana geldi, çatılar uçtu, tekneler sürüklendi, tarım alanları zarar gördü

Fırtına  aniden bastırdı

Marmara bölgesi dün fırtına ve şiddetli yağışın etkisine girdi. İstanbul’da şiddetli fırtına ve ani sıcaklık değişimi nedeniyle Boğaz ve tarihi yarımada açıklarında denizde oluşan su buharı ilginç görüntüler oluşturdu. Sağanak nedeniyle çok sayıda trafik kazası meydana gelirken yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinde su baskını yaşandı, Sultangazi’de bir binanın çatısı çöktü.
Minibüs 5 metre uçtu
Esenler’de, içinde 4 kişilik ailenin bulunduğu minibüs, tekeri kapağı yerinden çıkan rögara girince 10 metre yükseklikten parka uçtu. Kaza, önceki gece saat 22.00 sıralarında, Tuna Mahallesi Şehit Mustafa Güneş Caddesi’nde meydana geldi. Özmen ailesinin 4 ferdi, 34 YNN 33 plakalı minibüsle cadde üzerinde ilerlerken, minibüsün sol ön tekerleği, yerine sabit olmayan ve yağış nedeniyle taşınca yerinden çıkan kapağın bulunduğu rögara girdi. Kontrolden çıkan minibüs, yol kenarındaki demirleri kopararak 10 metre yükseklikten Şelale Parkı’na uçtu. Kaza sonucu araç içinde sıkışan Özmen ailesinin 4 ferdi, yardıma koşan vatandaşlar tarafından çıkarıldı ve Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
İstinat duvarı çöktü
Kağıthane, Hürriyet Mahallesi, Büklüm sokakta, dün sabah saat 07.00 sıralarında bir arsada temel açma çalışması nedeniyle yapılan istinat duvarı yoğun yağmurun etkisiyle çöktü. Çökme sonucunda arsanın bitişiğindeki 3 katlı bir binanın temelinde bulunan toprağın bir kısmı kaydı. Binanın yanında bulunan bir gecekondunun ise bahçesinin bazı bölümleri çöktü. Binada oturanlar çökme ihtimaline karşı tahliye edilirken polis ve zabıta ekipleri toprak kayması meydana gelen alanda inceleme yaptı. İncelemeler sırasında toprak kaymasının sürdüğü görüldü. Binanın yıkılma ihtimalin karşı iş makinesiyle binanın temeline toprak konularak önlem alındı.
Metrobüs yoluna girdi
Kentte yağış nedeniyle kayganlaşan yollarda sabah saatlerinde de çok sayıda hasarlı trafik kazası meydana geldi. Sabah saat 07.00 sıralarında Bahçelievler D-100 Karayolu Yenibosna kavşağı yakınında 34 VRS 12 plakalı hafriyat kamyonu, kayarak metrobüs yoluna girdi ve iki aydınlatma direğine çarptı. O sırada yoldan metrobüs geçmemesi olası bir faciayı önledi.
Metrobüs yolu Zincirlikuyu istikametinde durdu. Olay yerine çağrılan bir vinç yardımıyla kamyon çekilmeye çalışıldı. Birkaç denemede başarısız olunsa da saat 07.35 sıralarında kamyon çekilerek götürüldü. Bu sırada bazı vatandaşlar metrobüsten inerek metrobüs yolundan Yenibosna durağına doğru yürüdü. Yaklaşık 5 dakika sonra da metrobüs seferleri kademeli olarak başlatıldı.

Haberin Devamı

Tarihi yarımada kayboldu

İstanbul’da şiddetli fırtına ve ani sıcaklık değişimi nedeniyle, boğaz ve tarihi yarımada açıklarında denizde su buharı oluştu. Kadıköy’den sabah saatlerinde deniz yoluyla Karaköy ve Beşiktaş yönüne gidenler, bu görüntülerle karşılaştı.

Tarlaların büyük bölümünde zarar var

Marmara bölgesini etkileyen sağanak yağış ve fırtına nedeniyle evlerin çatıları uçtu, tabelalar devrildi.
l Tekirdağ kent merkezinde bazı evlerin çatıları uçtu. Muratlı Caddesi’nde bir aydınlatma direği yola devrildi. İçinde üçü çocuk yedi kişinin bulunduğu bir tekne açığa sürüklendi. Sahil Güvenlik Ekipleri fırtınanın şiddetinden dolayı tekneye ulaşmakta güçlük çekti. Tekne daha sonra bir gemi acentasına bağlı römorkörle kıyıya çekildi. Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, önceki gün etkili olan sağanak, dolu ve fırtına nedeniyle yaklaşık 30 mahalledeki ekili tarım alanlarının zarar gördüğünü bildirdi. Sarıkoca, özellikle buğday ekili tarlalarda yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini söyledi.
l Kocaeli’nin Dilovası, Karamürsel ve Gölcük ilçelerinde evlerin çatıları uçtu, ağaçlar devrildi. Cengiz Topel Havalimanı’nda Kocaeli-Trabzon uçak seferleri iptal edildi. Karamürsel’de akıntıya kapılan, içinde Ersin K. ve eşi Ayşegül K.’nın bulunduğu balıkçı teknesi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
l Kırklareli’nden Bulgaristan’a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı’nda yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 20 metreye kadar düştü. Sis nedeniyle sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı.
l Yalova’da sağanak yağışla birlikte bir ev ve işyerlerinin bodrum katları sular altında kalırken, kentin bazı bölgelerinde de ağaçlar devrildi, tabelalar yıkıldı, çatılardan kiremitler cadde ve sokaklara savruldu. İlk belirlemelere göre 6 ağacın devrildiği ancak herhangi bir yaralanmanın söz konusu olmadığı kaydedildi.