Gündem Fırtına ve yağmur İzmir'i vurdu

Fırtına ve yağmur İzmir'i vurdu

17.01.2016 - 13:24 | Son Güncellenme:

İzmir’de sabah saatlerinde etkisini lodos ve sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Göle dönen yolda bir bölümü suya gömülen cip ile onu çekmek isteyen kurtarıcı bir süre mahsur kaldı. Muğla, Manisa ve Edirne'de de lodos ve yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Fırtına ve yağmur İzmiri vurdu

İzmir’de dün akşam saatlerinde başlayıp aralıklara devam eden yağmur, sabah saatlerinde etkisini arttırarak sağanak haline dönüştü. Öte yandan fırtınanın hızını arttırmasıyla da kentte hayat olumsuz etkilendi. Belediye ve itfaiye ekipleri bir olumsuzluk yaşanmaması için önlem alırken, alt yapının yetersiz kaldığı bazı noktalarda, cadde ve yollar göle döndü, rögar kapakları yerinden fırladı. Fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, elektrik kablolarında zarar meydana geldi.

CİP VE KURTARICI MAHSUR KALDI

Haberin Devamı

Balçova İlçesi’nde, Barkan Güven, yönetimindeki 35 CCB 68 plakalı ciple göle dönen yola girdi. Yol kenarındaki çukura giren cipin arka kısmı havaya kalktı. Cipi çekmek üzere gelen kurtarıcı da yolda mahsur kaldı. Her iki araç da bir başka kurtarıcı tarafından sudan çıkartıldı. Bazı ev ve işyerlerini su bastı.

Şiddetli lodos fırtınası nedeniyle İzmir Körfezi’ndeki tüm vapur seferleri iptal edildi. Bostanlı İskelesi’ne bağlı bir gemide, iskeleye sürtme sonucunda hafif hasar oluştu. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri, Park Bahçeler ve itfaiye ekipleri olumsuzluk yaşanan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Fırtına ve yağmur İzmiri vurdu

MARMARİS'TE DEV DALGALAR

MARMARİS’te dün akşamdan bu yana etkili olan ve saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan lodos, yaşamı olumsuz etkiledi. İki gün önceden yapılan uyarılar sayesinde büyük olumsuzlukların görülmediği ilçede, halkın büyük bölümü evinden çıkmadı. Bazı işyerleri açılmadı. Kuvvetli rüzgar nedeniyle çatılardaki anten ve bazı işyerlerinin reklam tabelaları uçtu. Rüzgar, bazı trafik ışıklarını da devirdi. Marmaris- İçmeler Karayolu’na düşen kaya parçaları trafikte aksamaya neden oldu. Kıyıda bağlı küçük bir balıkçı teknesi ise, boyu 6-7 metreyi bulan dalgalar nedeniyle su alıp, battı. Lodosun, öğlen saatlerinden itibaren şiddetini azaltacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Fırtına ve yağmur İzmiri vurdu

KUŞADASI'NDA DENİZ ÇAMURA BULANDI

Kuşadası saatteki hızı 40 kilometreyi bulan kuvvetli rüzgar 50’nci Yıl Caddesi’ndeki bir ağacın devrilmesine neden oldu. Davutlar ve Güzelçamlı Mahalleleri’nde de lodos nedeniyle birçok ağacın dalları kırıldı. Belediye ekipleri devrilen ağacı motorlu testere ile keserek kaldırdı. Bazı evlerin çatılarında lodos nedeniyle küçük çapta hasarlar meydana gelirken, şehir merkezindeki bir öğrenci yurdunun uçan tabelası park halindeki beş otomobile zarar verdi. Atatürk Bulvarı ve İnönü Bulvarı başta olmak üzere bazı cadde ve sokaklar yağmur sularıyla doldu. Yüksek bölgelerden gelen çamurlu yağmur suları da Kadınlar Denizi Plajı’na aktı.

EDİRNE'YE SEL UYARISI

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Edirne’de hava sıcaklığı 1 dereceye kadar düştü. Dün sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla süren sağanak yağmur cadde ve sokakları göle çevirdi. Yağmur sularının yoğun olduğu Kocasinan Mahallesi’ndeki Dr. Sadık Ahmet Caddesi, polis ekiplerince dünden bu yana trafiğe kapalı tutuluyor. Bazı apartman sakinleri yoğun suların evlerine girmesini engellemek için girişlere kum çuvalları koydu. Her yağmurda caddenin sularla dolduğunu kaydeden mahalleli, belediyenin buna çözüm bulmasını istedi. Edirne Belediye Başkanlığı ekiplerinin tıkanan rögarları açma çalışmaları sürüyor.

Şehirlerarası otogar çıkışı köprü altı mevkii sağanak yağmur ardından yoğun su birikintileriyle doldu. Küçük araçların geçmekte güçlük çektiği köprü altında kalan 3 araç çekicilerle kurtarıldı. Kirişhane mahallesinde de tren yolu köprüsünün altı tamamen sularla dolunca polis ekiplerince trafiğe kapatıldı. Çevresindeki bazı işlerlerini de su bastı. Hava sıcaklığının 1 dereceye kadar düştüğü kentte meteoroloji verilerine göre cumartesi günü saat 08.00’den bugün saat 08.00’e kadar metrekareye 62 kilogram yağış düştü. Gün boyu aralıklarla devam etmesi beklenen yağmur yağışının akşam saatlerinden itibaren karla karşılık yağmur şeklinde devam edeceği bildirildi. Bu nedenle nedeniyle vatandaşların sel baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.

Haberin Devamı

Fırtına ve yağmur İzmiri vurdu

Haberin Devamı

4 METRELİK TRAFİK DİREĞİ YOLA DEVRİLDİ

Keşan İlçesi’nde ise Keşan-Gelibolu Karayolu üzerinde bulunan 4 metre uzunluğundaki trafik uyarı direği duble yola devrildi. Bu sırada yoldan araç geçmemesi olası bir kazayı önledi. Haber verilmesi üzerine sevk edilen polis ekibi, devrilen direğin kazaya yol açmaması için yolda önlem aldı. Bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlanan trafik, devrilen direğin yoldan kaldırılmasıyla normal akışına döndü.