İzmir Fitness Şampiyonası'nda Dünya Üçüncüsü Selçuk'tan

Fitness Şampiyonası'nda Dünya Üçüncüsü Selçuk'tan

19.12.2016 - 11:12 | Son Güncellenme:

.

Fitness Şampiyonasında Dünya Üçüncüsü Selçuktan

8-12 Aralık 2016 tarihleri arasında Dominik Cumhuriyetinde düzenlenen IFBB Genç ve Masterler Vücut Geliştirme-Fitness Dünya Şampiyonasında Zuhal Fitness Cimnastik Gençlik ve Spor Kulübü Milli Sporcusu Hüseyin Cem Turgutoğlu dünya üçüncüsü olarak Selçuk’a döndü.
Dominik Cumhuriyeti’nin Santa Domingo kentinde yapılan ve 46 ülkenin katıldığı yarışmaya, Türk Milli Takımı 29 sporcu ile katıldı. Toplamda 12 sporcu ile final yapan Türk Milli Takımı, yarışmayı 112 puanla dünya ikincisi olarak tamamladı.
Bu yıl İspanya’da düzenlenen Gençler Fitness Avrupa Şampiyonasında da Avrupa 2.’si olan Selçuklu Hüseyin Turgutoğlu başarısının tesadüf olmadığını dünya üçüncüsü olarak kanıtlamış oldu.

"Gurur duyduk"
Genç erkekler dalında ilk defa bir Türk gencinin ilk üçe girerek bu madalyayı kazandığını kaydeden Selçuk Zuhal Fitness Spor Kulübü Başkanı Zuhal Uygur, bu sonucun kendilerine ayrı bir mutluluk verdiğini ve bundan gurur duyduğunu ifade etti. Genç sporcu Hüseyin Turgutoğlu’nun yarışmada istikrarını koruduğunu, daha önce Moğolistan, Meksika ve İspanya’da yarışan genç sporcunun Dünya 5.’liği ve Dünya 4.’lüğü ile Avrupa 2.’liği olduğunu hatırlatan Uygur, "Genç sporcumuz ayrıca üçüncü dünya şampiyonasında iki puanla 2.liği kaçırmıştı. Şunu söyleyebiliriz ki, biz Kulüp olarak üst seviyedeyiz. Birçok Türkiye Şampiyonluğumuz var. Ayrıca 11 milli sporcumuza bu yıl yenileri eklenecek. Yani kadromuz çok geniş ve hedef sporcularımızla yoğun antrenmanlar devam ediyor" dedi.

Antrenörlere teşekkür
Bu yarışmada başarılı olacaklarını geçtiğimiz nisan ayında hayal etmeye başladıklarını ve şimdi ise bu hayallerinin gerçek olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Uygur, "Biz hayalimizi söyledik ve başardık. Ben bu anlamda Milli takım antrenörümüz ve aynı zaman da kulüp Başantrenörümüz Bahadır Uygur’a, kulüp antrenörlerimiz Mehmet Esener ve Serkan Kurtuluş’a çok teşekkür ediyorum" dedi.