Teknoloji Nokia Lumia 630, fiyat / performans lideri!

Nokia Lumia 630, fiyat / performans lideri!

27.06.2014 - 15:33 | Son Güncellenme:

Microsoft'un "son numarası" diyebileceğimiz Nokia Lumia 630, akıllı telefon pazarında fiyat / performans liderliğine oynuyor.

Nokia Lumia 630, fiyat / performans lideri

Yurtdışında en iyi yardımcınız olacak

Yaklaşık bir ay süre ile, Türkiye dahil 3 farklı ülkede test ettiğimiz telefon, akıcı işletim sistemi, fiyatına göre oldukça başarılı ön ve arka kamerası ve özellikle tatil sezonunun açıldığı bugünlerde, akıl almaz derecede doğru çalışan "Here Maps"i ile pahalı ürünleri "cebinizden" çıkarabilir.
Nokia Lumia 630, Windows Phone 8.1 işletim sistemiyle, özellikle Android camiasında alışılagelen "bütçeye uygun telefon, en son işletim sistemini kullanamaz" algısını kırıyor. Telefonla birlikte gelen Twitter, Mekanist, Mix Radio, Windows Office gibi uygulamalar, cihazı kutudan çıkar çıkmaz kullanıma hazır hale getiriyor.

Haberin Devamı

Pil ömrü nasıl?

Peki gerçek koşullarda Nokia Lumia 630 nasıl performans gösteriyor? Öncelikle, herkes için en önemli konu olan "pil ömrü". Sürekli 3G bağlantı, WiFi ve konum hizmetlerinin açık olduğu, gün boyu mesajlaşma, internete girme ve telefonla konuşmanın gerçekleştirildiği senaryomuzda telefon 1 günü (tam 24 saati) rahat rahat çıkarabiliyor.
Eğer konumu, 3G'yi yalnızca ihtiyaç olduğunda açılacak şekilde kapatırsanız, telefonun pili 2 hatta 2.5 günü de görebiliyor.
Telefon görüşmelerinde hiç iletişim problemi yaşamadığımız ve karşı tarafın sesini sorunsuzca duyup, sesimizi sorunsuzca duyurabildiğimiz cihazı hiç kapatmadan kullandığımız 1 aya yakın süre boyunca kilitlenme, donma yaşanmadı. Kutudan çıkarıp, kurulumunu gerçekleştirip kullanmaya başladığımız Nokia Lumia 630, o günden beri hiç kapanmadı.
Ekranı da oldukça iyi olan ürünün, dokunmatik teknolojisi de son derece başarılı. Klavyesine alışmak, rakiplerine göre biraz daha kolay olan Nokia Lumia 630'un geniş bir kelime haznesi ve başarılı bir kelime tahmin yazılımı var. Bu ay herkesin gündeminde olan "Dünya Kupası" ile ilgili yazışıyorsanız, sadece "Dünya" yazmanızın ardından size ilk önerilen kelime "Kupası" oluyor.
Uzun WhatsApp yazışmaları, Twitter gezinmeleri sırasında cihaz aşırı ısınıp elinizi rahatsız etmiyor.
8 GB dahili depolamanın yanı sıra, 128 GB'a kadar hafıza kartı takabildiğiniz Nokia Lumia 630, müzik ve film arşivinizin yanı sıra, Windows Phone Store'daki tüm uygulamaları rahatlıkla yükleyip, kurcalayabilmenize olanak tanıyor.
Snapdragon dört çekirdekli işlemcisi, 4.5 inç boyutundaki ekranı ve ekranının başarılı renk derinliği, özellikle oyunlardan aldığınız zevki katlıyor.

Haberin Devamı

Harita ve navigasyon uygulamaları mükemmel
Tüm bu saydıklarımızın dışında, bu telefonu satın almak için "bizce" en önemli sebep ise muhteşem bir navigasyon sistemini de içeren ve dünyanın her yerinde hizmet veren inanılmaz "Here Maps" ve "Here Drive+" uygulamaları. Nokia Lumia 1020 ve 1520'den aşina olduğumuz bu uygulamaların, Türkiye sınırları içerisinde başarılı olduğunu zaten biliyorduk. Ancak Yurtdışına çıkınca, İspanya ve İtalya'da hiç yol sormaya gerek kalmadan, sadece "Here Maps"in tarifleriyle aradığımız her yeri (hiç abartmıyoruz!) elimizle koymuş gibi bulabildik.
Eğer tatile gitmeyi planlıyor ve bunun için Navigasyon cihazları, uygulamaları arıyorsanız, Nokia Lumia 630 sizi tüm bu dertlerden kurtaracaktır.
Gittiğiniz yerlerde de 5 MP fotoğraf çekebilen kamera, özellikle panaroma uygulaması ile unutulmaz tatil anılarını kaydetmek için yeterli.
Cihazda karşılaştığımız en önemli eksi ise, ön kamerasının bulunmayışı. "Selfie"den sizi kısmen mahrum bırakan bu eksikliğin yanı sıra, Windows Phone işletim sisteminin, Androide göre daha sınırlı olan kullanıcı izinleri sebebiyle çizgi roman ve e-kitaplarınızı cihaza aktarırken sorun yaşamanız muhtemel.

Haberin Devamı

Alınabilecek en iyi "ucuz" akıllı telefon!
Toparlayacak olursak, 599 lira fiyatla piyasaya sürülen Nokia Lumia 630, fiyat / performansa önem veren kullanıcılar için biçilmiş kaftan. Ayrıca, sık seyahat edenler, navigasyona ihtiyaç duyanlar, Windows Phone 8.1 ile tanışıp, alışıldık Android ve IOS arayüzlerinin dışına çıkmak isteyenler ve sunduğu muhteşem kullanım kolaylığı ile, akıllı telefon dünyasına ilk kez adım atanlar için de ideal bir telefon.