Gündem Flakka nedir?

Flakka nedir?

25.04.2018 - 12:13 | Son Güncellenme:

İnternette, televizyonda, sosyal medyada kısacası her yerde bu ifade ile karşılaşılıyor: Zombiye çeviren uyuşturucu ‘Flakka’. Bir uyuşturucu insanı zombiye çevirebilir mi? Bunu nasıl yapabilir? Flakka aslında nedir?

Flakka nedir

Bu uyuşturucuyu bir Rus kimyagerin bulduğu düşünülmektedir. İlk olarak Amerika’da görüldükten sonra en son Brezilya’da ortaya çıkmıştır. Sentetik uyuşturucu olan Flakka’yı kullanan gençlerde saldırganlık ve insan etine açlık gözlemlenmiştir. Bu sebeple adına ‘zombiye çeviren uyuşturucu’ denmiştir.

Haberin Devamı

Dünyanın en tehlikeli uyuşturucularından olan Flakka haliyle diğer uyuşturuculara göre daha ucuz fiyattan satıldığı için ulaşılması çok kolaydır. Ve sonuçları diğer uyuşturucularla benzerlik gösterir. Beyinde ciddi hasara hatta ölüme sebep olabilmektedir. Metamfetamin ve krokodil gibi vücudu resmen eritmektedir.

Aşırı uyarıcı olan bu sentetik uyuşturucuyu kullanan insanlarda, yine aşırı derecede paranoya görülmektedir. Kendini kaybeden insanlar bu sebeple çevresindeki insanlara saldırmakta, onların yüzlerini parçalayıp yemeye çalışmaktadırlar.

Diğer uyuşturuculara alternatif olarak üretilen Flakka, internette en çok aranan kelimelerden birisidir. Amfetamin benzeri bir sentetik madde olan Flakka; benzer olarak yüksek kalp atışı, ani duygu değişimi, halüsinasyon, kaygı, yüksek vücut ısısı, acı hissetmeme gibi etkiler ortaya çıkarır.

Haberin Devamı

Mersinde Flakka kullanan genç hastaneye kaldırıldı

İnternete yüklenen bir videoda, yerde yatmakta olan bir genç garip hareketler sergilemektedir. İzlenmesi tavsiye edilmeyen bu görüntülerde, genç kendini neredeyse tamamen kaybetmiş, garip sesler çıkararak yerde yatmakta ve zaman zaman anormal hareketler sergilemektedir. Kısa sürede bu genci bir ambulans ile hastaneye götürmüşlerdir. İddialara göre genç Flakka kullanmıştır. Ancak resmi bir açıklama yapılmamıştır.

Barcelona’dan İstanbul’a uyuşturucu dolu kargo

İstanbul Gümrük Muhafaza Ekipleri’nin sıkı kontrolleri sonucunda fark edilen kargonun içinde Flakka bulunmuştur. Kargosunu almaya gelen Bulut O. polis ekiplerinin iş yerinde onu beklemesi sonucu yakalanmıştır. İsmi gizlenen şahsın özel bir televizyon kanalında spiker olduğu bilinmektedir.

Bulut O. kargoyu bir yakınının gönderdiğini ve içinde ne olduğunu bilmediğini söylemiştir. Adli işlemler için şahıs adliyeye sevk edilmiştir. Şahsın söz konusu sentetik madde ile ilgili haberler yaptığı öğrenilmiştir. Polis ekipleri Flakka isimli sentetik uyuşturucuyu kimin ve neden gönderdiğini araştırmaktadır.