Ege ‘Flamingoma dokunma!’

‘Flamingoma dokunma!’

25.09.2017 - 04:28 | Son Güncellenme:

Doğa Derneği gönüllüleri ve İzmirli kuş gözlemcileri, İzmir’deki flamingolara ve karşılaştıkları tehditlere dikkat çekmek için Mavişehir’de buluştu.

‘Flamingoma dokunma’

Flamingoların yaşam alanı Gediz Deltasının İzmir şehir merkeziyle buluştuğu noktada bir araya gelen 80 gönüllü, kuşların yaşadığı bölgedeki çamur düzlüğünün üzerinde el ele tutuşarak bedenleriyle bir flamingo resmi çizdi. “Flamingoma Dokunma” pankartı ile birlikte bir hava fotoğrafı çekti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mart 2017’de körfezi güney kuzey yönünde geçmesi planlanan İzmir Körfez Otobanının çevre etki değerlendirme raporunu onaylaması karşısında üç sivil toplum kuruluşu (Doğa Derneği, EGEÇEP, TMMOB) ve 85 vatandaş yürütmenin durdurulması ve projenin iptali için dava açmıştı.

‘Yaşanmaz hale gelecek’

Konu hakkında açıklama yapan Doğa Derneği Koruma Programı Koordinatörü Itri Levent Erkol, “Körfez Otobanı İzmir’in nefesi Gediz Deltasını yaşanmaz hale getirecek. Bölgede yaşayan flamingoların varlığı aslında İzmirde yaşayan insanların sağlığı demek. Bu nedenle, Doğa Derneği yasalarla korunan Gediz Deltasının yaşaması için her türlü hukuki ve vicdanı mücadeleyi diğer sivil toplum kuruluşları ve İzmir halkıyla birlikte sürdürmeye devam edecek” dedi.