Kültür Sanat Folkart Gallery resim kursu başladı

Folkart Gallery resim kursu başladı

29.06.2015 - 18:19 | Son Güncellenme:

FOLKART Gallery’nin minik öğrencilerin yaz tatillerini öğrenip eğlenerek geçirmeleri için hazırladığı resim kursu başladı.

Folkart Gallery resim kursu başladı

Kursla birlikte Çeşme’de oluşturulacak Folkart Korusu’nun da temelleri atıldı.

Haberin Devamı

İzmir’in sanat yaşamına yeni bir soluk getiren Folkart Gallery’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında ana sınıfı ve 4.sınıf arasındaki öğrencilere yönelik olarak düzenlediği resim kursu başladı. Velilerden gelen yoğun talep üzerine kursun 80 kişilik kontenjanı 96’ya çıkartıldı.

Her çocuk için bir ağaç

Minik ressamlar ilk haftalarında gözlem yapmayı, doğadaki ağaçları tanımayı, ağaçların yapılarını, malzemeleri ve resim kağıtlarını verimli kullanmayı öğrendi.

Öte yandan Çeşme’de oluşturulacak “Folkart Korusu”nun çalışmaları da başladı. Kadıovacık Mevkii’nde, Ege Orman Vakfı’ndan tahsis edilen 1 hektarlık alanda oluşturulacak Folkart Korusu’nda bin fidan yer alacak. Koruya dikilecek her ağaca resim kursuna katılan çocukların isimleri verilecek.

Haberin Devamı

Mutlu olduk

Folkart Gallery’nin her konuda sanata hizmet edeceğini söyleyen Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, kursa gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Sancak, “Galerimizi yaz aylarında çocuklara emanet etme kararını alırken bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmemiştik.

O yüzden de kontenjanımızı 80 ile sınırlamıştık ancak gösterilen ilginin karşılığında kontenjanı arttırma kararı aldık. 96 öğrenci eğitime başladı. Minik kursiyerlerimizin diledikleri gibi resim çizebilmeleri için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Önümüzdeki yıllarda bu eğitime devam edeceğiz” dedi.

Çevre duyarlılığı

Folkart Yapı’nın ürettiği binalarda çevreye zarar vermeyen teknolojileri kullanmaya özen gösterdiğini anlatan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Geleceğimiz olan çocuklara yönelik resim kursunun temasını ağaç olarak belirlememizdeki en temel amacımız da çevre bilincini arttırmak.

Eskiden beri bir hatıra ormanı oluşturma düşüncemiz vardı. Kursla birlikte onu da hayata geçirdik. Kursa gelen her çocuk adına Folkart Korusu’nda bir ağaç dikilecek. Ağaçların sertifikaları da kurs sertifikası ile birlikte çocuklara verilecek” diye konuştu.

Farklı deneyim

İzmirli Ressam Hale Gökalpsezer, Folkart Gallery gibi bir yerde resim eğitimi almanın çocuklar açısından değişik bir deneyim olduğunu dile getirdi. Gökalpsezer, “Çocuklar sanat galerisinde resim yapmaktan çok mutlu. Özgür bir ortamda yaratıcılıklarını diledikleri gibi kullanıyorlar. İçlerinde çok yetenekli öğrenciler de var. İlk hafta resimle, ağaçlarla ilgili temel bilgileri verdik. Önümüzdeki haftalarda eğitim yaratıcı dramalarlave görsel sunumlarla devam sürecek” dedi.

Haberin Devamı

Doğa ve ağaç sevgisi teması ile başlayan resim kursu 10 Ağustos 2015 tarihine kadar sürecek. Kurs süresince öğrenciler öğrenciler resim yapmanın yanı sıra ağaçları, ağaçların yararlarını, barındırdıkları hayvanları, ağaçları sevmeyi öğrenecekler.