Ekonomi For You iflas erteleme istedi

For You iflas erteleme istedi

23.06.2009 - 00:20 | Son Güncellenme:

Ortakları arasında Azizler Holding’in sahibi Aziz Zapsu’nun da bulunduğu For You Mağazacılık, iflas erteleme talebiyle Kadıköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkemenin iflas erteleme talebini kabul ettiği öğrenildi

For You iflas erteleme istedi

For You, nisanda sonra mağazalarını ‘For You Drugstore çok yakında yeniden geliyor’ yazılı afişlerle kapatmıştı. For You mağazalarının drugstore’a dönüşerek ilaç satacak olması eczacıların tepkisini çekmişti.
Dün de iflas erteleme isteğini bildiren For You’nun açıklamasında şirketin, tüm dünyayı ve özellikle uluslararası şirketleri etkileyen global ekonomik krize yatırım safhasında yakalandığı için etkilendiği belirtildi. 2002 yılında, indirimli kozmetik ve kişisel bakım ürünleri zinciri olarak kurulan For You, Türkiye’de gelecek 5 yıl içinde 750 mağaza ve 500 milyon dolar ciroya ulaşarak borsaya açılmayı hedefliyordu.

Yabancılar büyük ortak
İflas erteleme için yapılan başvurunun amacının, şirketi çalışır duruma getirmek, bu yolla çalışanlara istihdam, müşterilere hizmet sağlamak ve sonuçta mevcut borçları ödemek olduğu ifade edilen açıklamada, Aziz Zapsu’nun doğrudan ve dolaylı paylarıyla azınlık ortağı olduğu For You Mağazacılık’ın, hisselerinin büyük çoğunluğunun yabancılara ait olduğuna işaret edildi.

Haberin Devamı

For You iflas erteleme istedi