Otomobil Ford sürücüsz araçlar için yapay zeka patenti aldı

Ford sürücüsz araçlar için yapay zeka patenti aldı

25.01.2018 - 13:04 | Son Güncellenme:

Otonom araç teknolojisini Ford başka bir boyuta taşıyarak polis arabalarına entegre etmeye ve tamamen sürücüsüz hale getirmek için çalışmalarda bulunduğu doğrulandı.

Ford sürücüsz araçlar için yapay zeka patenti aldı

Mustafa Çomak / Milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Ford sürücüsüz otomobil teknolojisini polis araçlarına entegre etmek için kolları sıvadı. İlk detayları ortaya çıktıktan sonra Ford’dan bir açıklama beklenmeye başlandı. Görseller patent çizimleriyle alakalı olsa da otonom teknolojinin polis araçlarına entegresi ve ileri derece sürüş pozisyonlarını içerisine aldığı için ilgi çekti. Geçtiğimiz günler içerisinde farklı projeler ve fantastik taslaklar ile karşımıza çıkan Ford otomobil sektörü içerisinde geleceğin teknolojisi olarak görünen otonom tekno0lojisine yakından dahil olmayı hedeflediği gözlemlenmektedir. kez robotik polis araçları üzerine tasarladığı bir teknolojinin patent başvurusuyla radarımıza takılan Ford, artık polisleri de araç içerisinde “gereksiz” hale getirebilir. Aracın takibi arabaların arkasına saklanarak yapması da endişe veren başka bir tür olarak görülmektedir.

Yapy zeka sayesinde tam kontrol sağlanacak

Haberin Devamı

Ford, projeleri içerisine otonom teknolojisi olan otomatik pilot özelliği yanı sıra yapay zeka ile tam kontrol sürüş özelliğinde içerisine aldı. Merkezi yapay zekâ olan Ford markasının gelecek nesil polis arabalarında görevlerde kullanma amacıyla hız tespit cihazları ve kameralara yer verdiği gözlemleniyor. Polis araçları için planlanan bu özelliği sivil araçlarda da kullanılması ve trafikte sürücüsüz araçların var olacak olması teknolojinin ya da gelecekte ki trafik durumunun geleceği noktayı bire bir gözler önüne sermektedir. Teknolojinin gelişimi insanlığın tedirginliğine yol açacağı gibi görünüyor. Ford'un girişimleri ve ar-ge sonuçları için yakın takipte olacağız.