Otomobil Ford, SUV modellerine RS versiyonları getirebilir

Ford, SUV modellerine RS versiyonları getirebilir

25.03.2017 - 15:24 | Son Güncellenme:

Escape ve Kuga ikilisi, bu dokunuşu görecek ilk modeller olabilir.

Ford, SUV modellerine RS versiyonları getirebilir

Günümüzde piyasada bulunan performanslı SUV'leri beğenmediğini söyleyen Pericak, Ford'un bu fikre yeşil ışık yakması durumunda Mavi Oval amblemini taşıyacak modelin gerçek bir performans otomobili olacağını belirtti.

Haberin Devamı

"SUV pazarına baktığınız zaman tam manasıyla performanslı SUV modeli sayısının oldukça az olduğunu görebilirsiniz. Kısmi denemeler yapan markalar oldu, değişik yaklaşımlar gördük fakat %100 spor bir SUV göremedik. Bu alanda bir fırsatımız olduğunu düşünüyorum."

Amerika Birleşik Devletleri'nde Escape, Avrupa'da ve Türkiye'de Kuga adıyla satılan SUV, RS dokunuşunu gören ilk model olacak. Yakın zamanda tanıtılan yeni Kuga'nın altyapısı, performans güncellemelerini destekleyebiliyor. Şu anda piyasada bulunan en sportif Escape modeli Sport Appearance Package versiyonu. Adından da anlaşılacağı üzere paket içeriği yalnızca görsel detaylardan oluşuyor. 19 inç çaplı jantlar, karartılmış camlar ve siyah yan ayna kapakları sportifliği vurguluyor fakat performansa bir katkıda bulunmuyor. Kuga'ya baktığımız zaman ST Line paketiyle karşılaşıyoruz. Aerodinamik pakette 18 ve 19 inç çaplı jant seçenekleri ve ST logoları yer alıyor.

Haberin Devamı

Kaynak: motor1.com