Oyun Fortnite en yeni iPhone'larda 60 FPS'de oynanabilecek

Fortnite en yeni iPhone'larda 60 FPS'de oynanabilecek

28.11.2018 - 13:53 | Son Güncellenme:

iPhone XS, XS Max ve XR'da Fortnite, 60 fps'i destekleyecek. Bu özelliğin başka hangi telefonlar için yayınlanacağı bilinmiyor.

Fortnite en yeni iPhonelarda 60 FPSde oynanabilecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Pürüzsüz oyun ve hızlı tepkiler, Fortnite Battle Royale'deki başarının anahtarı. Bu, bazı mobil oyuncular için biraz daha kolaylaşıyor. Epic Games'ten Nick Chester'ın attığı tweet'e göre, Fortnite iPhone XS, XS Max ve XR modellerinde 60 fps'de oynanabilecek.

Bu özellik başka hangi mobil cihazlara gelecek belli değil. Tahminler yeni çıkan veya çıkacak olan telefonlara 60 FPS desteğinin geleceği yönünde. Yeni iPhone'larla birlikte bu özellik, her telefon için standart bir seçenek olabilir.

Fortnite, Xbox One ve PlayStation 4 sürümlerinde 60 fps hızında çalışırken, oyunun Switch versiyonu 30 fps'de kalıyor. Epic, oyunu farklı donanımlar için optimize etmeye devam ederken, eski telefonların ve hatta Switch'in gelecekte bir noktada oyunun yükseltilmiş, 60 fps yetenekli sürümlerini alabilmesi mümkün.

Haberin Devamı

Kullanıcı sayısı 200 milyonu geçti

Fortnite, geçtiğimiz haziran ayında 125 milyon olan kayıtlı kullanıcı sayısını %60 genişleterek 200 milyon kayıtlı kullanıcıya çıkardı. Oyun böylece kitlesini 3 ayda 75 milyondan fazla artırmış oldu.

Kasım ayının başında Fornite'ta aynı anda oyun oynayan ortalama oyuncu sayısınnın 8.3 milyon seviyesinde olduğunu belirten Epic Games Kore CEO'su Sun Chul Park, "İsviçre'nin bütün halkının aynı anda Fortnite oynadığını düşünün, kim bilir belki de öyledir" dedi.