Gündem Fotoğrafı kabul etti ‘alıkoyma değil’ dedi

Fotoğrafı kabul etti ‘alıkoyma değil’ dedi

13.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı’nın Beştepe Karargâhı’ndaki eylemlerle ilgili davada, sanık eski Yüzbaşı Erkan Demir ile 225 er ve erbaşı rehin alarak konferans salonuna götürdüğü iddia edilen sanık eski Üsteğmen Mehmet Kabaoğlu savunma yaptı.

Fotoğrafı kabul etti ‘alıkoyma değil’ dedi

15 Temmuz’da bir arkadaşını ziyaret etmek için karargaha gittiğini savunan Kabaoğlu ve askerlerin derdest edilme anına ilişkin fotoğraflardaki kişinin kendisi olduğunu kabul eden Kabaoğlu, söz konusu askerleri alıkoymadığını ileri sürdü.
Karargâhta bulunduğu sırada güvenlik maksadıyla karartma yapıldığını, terör saldırısı olacağı söylendiği için aracındaki kamuflajlarını giydiğini anlatan sanık Mehmet Kabaoğlu, daha sonra herkes gibi silah aldığını, ancak gece boyunca hiçbir şekilde kullanmadığını iddia etti.
‘Kopyalanmış gibi’
İddianamede sanık eski yüzbaşı Erkan Demir ile 225 er ve erbaşı rehin alarak harekat merkezindeki konferans salonuna götürdüğüne ilişkin iddiayı kabul etmeyen Kabaoğlu, söz konusu askerlerin derdest edilme anına ilişkin fotoğraflardaki kişinin kendisi olduğunu doğruladı. Kabaoğlu, rehin alınan darbe karşıtı askerlerin tutulduğu Atalay salonu girişinde görüldüğü ana ait güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığı iddiasında bulundu. Rehin alınan şahısların hakkındaki beyanlarına da değinen Kabaoğlu, “İfadelerin hepsi birbirine benziyor, birbirinden kopyalanmış gibi. Bu iddiaların hiçbiri doğru değil. Söz konusu şahısların başında beklemedim” savunmasını yaptı.

Haberin Devamı