Gündem Fotoğrafın ustaları Beşiktaş’ta

Fotoğrafın ustaları Beşiktaş’ta

22.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Her yıl Türkiye’den ve dünyadan 50’den fazla fotoğraf sanatçısını bir araya getiren Fotoistanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali, 30 Eylül’de kapılarını dördüncü kez açıyor. Festival 22 Ekim’e kadar sürecek.

Fotoğrafın ustaları Beşiktaş’ta

Her yıl Türkiye’den ve dünyadan 50’den fazla fotoğraf sanatçısını bir araya getiren Fotoistanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali, 30 Eylül’de kapılarını dördüncü kez açıyor. Festival 22 Ekim’e kadar sürecek

Haberin Devamı

Bu yıl dördüncüsü yapılan ve dünyadanın önemli fotoğraf sanatçılarının işlerinin sergilendiği Fotoistanbul 2017’nin bu seneki mekânları Beşiktaş meydanının ve sokaklarının yanı sıra Ortaköy Yetimhanesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Beşiktaş İnovasyon Merkezi ile Art Galerim Bebek, Mixer, Fotoğraf Evi, İstanbul Fotoğraf Galerisi, O’Art, Gama ve Fototrek Fotoğraf Merkezi olacak.

Fotoistanbul 2017, son dönemin öne çıkan isimlerinden Omar Victor Diop, siyah beyaz doğa fotoğraflarıyla ünlü Michael Kenna, ‘dans eden fotoğrafçı’ olarak anılan Youngho Kang başta olmak üzere, Alejandro Chaskielberg, Alex Timmermans, Eddo Hartmann, Serge Najjar, Gyula Soproyni’nin aralarında olduğu birçok yabancı sanatçının eserlerini İstanbul’da ağırlayacak. Ozan Sağdıç, Ahmet Elhan, Ali Alısır, Çerkes Karadağ, Saygun Dura Türkiye’den eserleri festivalde sergilenecek isimlerden bazıları. Sabit Kalfagil’in eserleri de festivalde sergilenecek ve sanatçının anılacağı bir söyleşi yapılacak.

Haberin Devamı

Festivale katılan sanatçılar tarafından yapılan ve hem amatör hem de profesyonel fotoğrafçılar tarafından büyük ilgi gören portfolyo değerlendirmeleri bu yıl 2-6 Ekim tarihleri arasında Beşiktaş İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Festival ayrıca Ahmet Ümit, Bedri Baykam, Cemil Ağacıkoğlu ve Murat Germen’in alanlarının isimlerinin katılacağı yuvarlak masa tartışmalarına, atölyelere ve sanatçılarla söyleşilere de ev sahipliği yapacak. Festivalde ayrıca Robert Capa adına verilen ve fotoğraf dünyasının prestijli ödülllerinden biri sayılan Robert Capa Uluslararası Büyük Ödülü’nün sahibinin eserleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Fotoistanbul’da sergilenecek.

Fotoğrafın ustaları Beşiktaş’ta

Onur konuğu Hollanda

Fotoistanbul’un bu yılki onur konuğu Hollanda. Bu kapsamda Alex Timmermans, Annabel Oosteweeghel, Marieke van der Velden, Eddo Hartmann ve Peter Edel’den oluşan beş Hollandalı fotoğrafçı festivalde sergileriyle yer alacaklar.

Sanat yönetmenliğini Attila Durak’ın, yöneticiliğini Rıza Erdeğirmenci’nin yaptığı festivalin küratörleri Cosar Kulaksız, Hüseyin Yılmaz, Katharina Mouratidi, Jae Hyun Seok, Christophe Laloi ve István Virágvölgyi.

Haberin Devamı

Instagram yarışması ikinci etabında

Festivalin bu yıl Lomography Türkiye ve Hart Collective iş birliği ile düzenlenen Instagram yarışmasının ikinci aşamasına gelindi. Instagram üzerinden yapılan başvurular arasından Hart Collective jürisinin yaptığı seçim sonrasında finale kalan 50 fotoğraf, 28 Eylül’e dek Fotoistanbul’un Facebook sayfasında oylanacak. 50 finalistin fotoğrafları festival kapsamında da sergilenirken, Facebook halk oylamasıyla seçilecek olan ilk 4 kişi de Lomography Türkiye tarafından verilecek çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.