Konya FRANSA BORN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISINDAN ÖZGÜVEN’E ZİYARET

FRANSA BORN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISINDAN ÖZGÜVEN’E ZİYARET

20.08.2014 - 15:51 | Son Güncellenme:

.

FRANSA BORN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISINDAN ÖZGÜVEN’E ZİYARET

Fransa’nın en büyük ikinci kenti olan Lyon’un Born İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Doğanel ve işadamı M. Ali Kemal Gözeller Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i makamında ziyaret etti.
Aslen Ereğlili olan Born İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Doğanel, Başkan Özgüven’e başarılar dileyerek, her iki kentin de ortak özellikler taşıdığını söyledi. Ereğli’yi değişmiş ve gelişmiş bulduğunu söyleyen Doğanel, Başkan Özgüven’e yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle teşekkür etti. Ereğli’nin önümüzdeki yıllarda daha da modern bir kent halini alacağına inandığını kaydeden Doğanel, Born ile Ereğli’nin ortak özellikleri bulunduğunu ve Ereğli ile Born ilçesinin dost ve kardeş şehir olabileceklerini vurguladı.
Fransa’da Türklerin yoğun yaşadığı şehirlerden bir tanesinin de Lyon olduğunu aktaran Doğanel, çok sayıda Ereğlilinin de Lyon’da bulunduğunu hatırlatarak, Ereğlili ve Türklerin her türlü sorunları ile yakından ilgilendiklerini ifade etti. Doğanel’ konuşmasının sonunda Başkan Özgüven’i Born’a davet etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, “Fransa gibi bir ülkede Türk, üstelik Ereğlili bir hemşerimizin Belediye Başkan Yardımcısı olmasından gurur duyuyoruz” dedi.
Belediye çalışmaları hakkında konuğuna bilgi veren Özgüven, “Belediye olarak hizmet çıtamızı yüksek tutuyoruz. Önceliğimiz alt yapı ve kronikleşen sorunlara çözüm üretmek. Geçici olmayan kalıcı hizmet üreterek Ereğli’nin gelişimine öncülük edeceğiz. Amacımız yaşanabilir bir Ereğli’yi oluşturmak” şeklinde konuştu.
Özgüven, Born İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Doğanel’e Ereğlili fotoğraf sanatçısı Dede Yunus Gürsoy’un bir tablosunu hediye etti.