Dünya Son dakika... Fransa'da rehine operasyonu sona erdi, saldırgan öldürüldü!

Son dakika... Fransa'da rehine operasyonu sona erdi, saldırgan öldürüldü!

23.03.2018 - 14:00 | Son Güncellenme:

Yeni bir terör saldırısının hedefi olan Fransa'dan peş peşe son dakika haberleri geliyor. Ülkenin güneyinde polisle çatıştıktan sonra bir süpermarkete giren silahlı saldırgan, bazı müşteri ve çalışanları rehin aldı. Yüzlerce özel kuvvetler polisinin düzenlediği operasyonda saldırgan öldürüldü, üç can kaybı var. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. Saldırının nedeni de ortaya çıktı. Süpermarkettekileri rehin alan terörist, üç yıl önce Paris'te 129 kişinin öldüğü saldırıyı gerçekleştiren isimlerden Salah Abdesselam'ın serbest bırakılmasını istedi. IŞİD'in üstlendiği saldırının kilit ismi Abdesselam, halen cezaevinde tutuluyor. Fransa'daki saldırganın adı: Redouane Lakdim.

Son dakika... Fransada rehine operasyonu sona erdi, saldırgan öldürüldü

Geçtiğimiz yıllarda birçok kez terör saldırısına hedef olan Fransa'da, yeni bir saldırı gerçekleşti. Ülkenin güneyindeki Carcassonne bölgesinde yer alan Trebes kasabasında silahlı saldırgan, koşu yapan polislere ateş açtı. İlk ateşte bir polis memuru yaralandı.

Haberin Devamı

Saldırının ardından bir süpermarkete giren silahlı terörist, içerideki bazı müşteri ve çalışanları rehin aldı.

Sosyal medyada paylaşılan ilk görüntüde, ağır silahlı polislerin süpermarketin yan tarafındaki kapıdan içeri girmeye hazırlandığı görülüyordu.

Olay yerine gelen yüzlerce özel kuvvetler polisinin rehine operasyonu sonucunda saldırgan öldürüldü.

Reuters haber ajansı, süpermarkettekileri rehin alan saldırganın polisten Paris'te üç yıl önce 129 kişinin öldüğü saldırıyı gerçekleştiren isimlerden Salah Abdesselam'ın serbest bırakılmasını istediğini bildirdi.

Trebes'teki rehine krizine karışan saldırganın canlı yayında terör örgütü DEAŞ'a bağlılık yemini ettiği de aktarıldı.

CAN KAYIPLARI VE YARALILAR VAR

Haberin Devamı

Fransa Başbakanı Eduarde Philippe'in son dakika açıklamasına göre, süpermarkette ciddi bir durum yaşandı.

Bir televizyon yayınına katılan Trebes Belediye Başkanı, süpermarkette iki kurban olduğunu söyledi. Saatler sonra can kaybı üç olarak güncellendi. Olayda en az 10 kişi de yaralandı.

Fransız basını ayrıca rehinelerden bazılarının kaçmayı başardığını bildiriyor.