Kütahya Fransa'da Türkiye'yi Temsil Edecekler

Fransa'da Türkiye'yi Temsil Edecekler

19.03.2018 - 18:01 | Son Güncellenme:

.

Fransada Türkiyeyi Temsil Edecekler

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Türkiye’yi Fransa’da temsil edecek olan Gediz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Sabriye Güzelyurt(18) Kaymakam Muhammet Önder’i makamında ziyaret etti.
Mersin’de yapılan okullar arası Türkiye Kros Şampiyonası’nda Türkiye 5.si olarak International School Sports Federation (ISF), Dünya Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Fransa’da yapılacak olan Dünya Okullar arası Kros Şampiyonasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanan sporcu Sabriye Güzelyurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, Gediz Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü H.Ali Tanrıkulu, Gediz İlçe Spor Müdürü Vekili Muhammed Keskin Antrenörü Kenan Özcan ile birlikte Kaymakam Muhammet Önder’i makamında ziyaret etti.
Sabriye Güzelyurt’u tebrik eden Kaymakam Muhammet Önder, “Sporcumuz Sabriye Güzelyurt Fransa’da ülkemizi ve ilçemizi temsil edeceği için gururluyuz. Sporcu öğrencimizin ilçemizdeki diğer sporculara örnek olmasını diliyorum. Onun başarısı Gediz için, bizim için gururdur. Ülkemizin adını başarıyla duyuran herkese desteğimiz tamdır. İnşallah Fransa’da ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek bizi yine gururlandıracaktır. Sporcumuza başarılar diliyorum” dedi.
Sabriye Güzelyurt’un, Türkiye’de en iyi ferdi derece yapan 6 sporcudan biri olduğunu ifade eden Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Keskin, “Sporcumuzu 2011 yılında Müdürlüğümüzce yapılan yetenek tarama testinde keşfettik. O dönemde Eskigediz Umurbey İlkokulu’nda öğrenimini gören Sabriye Güzelyurt, Gediz İlçe Spor Müdürlüğü tesislerinde 7 yıldır çalışmalarına devam ediyor. İkinci kez milli takıma giren sporcumuz Fransa’da yapılacak olan Dünya Okullar arası Kros Şampiyonasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı” dedi.
Ferdi olarak Türkiye beşincisi olduğunu belirten Milli Sporcu Sabriye Güzelyurt ise, “International School Sports Federation (ISF), Dünya Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Fransa’da yapılacak olan Dünya Okullar arası Kros Şampiyonasında Gediz’i, Kütahya’yı ve en önemlisi Ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşamaktayım. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğim için çok mutluyum. Bendeki yeteneği görüp önümü açan herkese teşekkür ederim “ dedi.(RB-EFE)