Dünya Fransız hapishaneleri mahkemelik

Fransız hapishaneleri mahkemelik

04.10.2016 - 14:46 | Son Güncellenme:

Merkezi Fransa'da bulunan Uluslararası Hapishaneler Gözlemevi ülkenin ikinci büyük cezaevi hakkında, hijyen koşullarını sağlamadığı gerekçesiyle dava açtı. Hamam böcekleri ve farelerin bastığı Fresnes Cezaevi, mahkemeye verildi.

Fransız hapishaneleri mahkemelik

Fransa'da, hamam böcekleri ve farelerin bastığı Fresnes Cezaevi, mahkemeye verildi.

Haberin Devamı

OIP, mayıs ayından bu yana cezaevinde birçok tutukluyla görüşmüş ve 2 kişinin, lağım fareleri yüzünden sıtmaya yakalandığına ilişkin bir rapor yayımlamıştı.

Ancak yerel yetkililer, cezaevindeki pislikten mahkumları sorumlu tutmuş ve "çöplerini pencereden dışarı attıkları için" hijyen ortamının sağlanmadığını bildirmişti.

Buna karşılık, OIP de kendi yaptığı gözleme dayanarak, koğuşlarda çöplerin haftalarca toplanmadığına, dolayısıyla mahkumların çöpleri mecburen dışarı atmak zorunda kaldığına dikkati çekmişti

Paris'e sadece 30 kilometre mesafede bulunan bin 324 kişilik Fresnes Cezaevi'nin 2 bin 539 kişilik kapasitesinin 2 katına çıktığı ve birçok mahkumun yer sıkıntısı nedeniyle yerde uyuduğu kaydedilmişti.

Haberin Devamı

Görgü tanıkları, geceleri lağım farelerinin "kavga" seslerinden uyuyamadıklarını zaman zaman farelerin saldırdığını kaydetmişti.