Gündem Fransız İhtilali’nin 229. yılı kutlandı

Fransız İhtilali’nin 229. yılı kutlandı

14.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Fransız İhtilali’nin 229. yıldönümü nedeniyle Fransa Ulusal Bayramı, her yıl olduğu gibi bu sene de Beyoğlu’nda bulunan Fransız Sarayı’nda kutlandı.

Fransız İhtilali’nin 229. yılı kutlandı

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter ile eşi Sülün Aykut Buchwalter’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries ve eşi Helene Fries, Türk ve Fransız iş, sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin de olduğu yüzlerce davetli katıldı. Etkinlik, İstiklal Marşı ve Fransa’nın ulusal marşı olan ‘La Marseillaise’in okunmasıyla başladı.

‘İlişki güçleniyor’

Etkinlikte konuşan Başkonsolos Buchwalter, etkinliğe katınlara teşekkür edip, İstanbul’da ikinci kez Ulusal Bayram kutlmasına katıldığı için mutlu olduğunu ve Türkiye’de çalışmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. Bucwalter’ın ardından konuşan Büyükelçi Fries ise, Fransa ve Türkiye arsındaki köklü ilişkilerin gücünü ve zenginliğini artırdığını belirtti.

Türkiye ve Fransa ilişkilerin zengin bu denli zengin olmasının yoğun insanı bağlardan kaynaklandığı belirten Fries konuşmasına şöyle devam etti: “Yaklaşık 700 bin Türk Fransa’da yaşıyor. 10 binden fazla Fransız da Türkiye’de ikamet ediyor. Her yıl yüz binlerce Fransız turistse Türkiye’ye gelerek bu ülkenin mirasına ve güzelliğine hayran kalıyor. Bu sebeple her gün ülkelerimizin arasındaki bu güzel dostluğu yaşatmak için katkı sağlayan bütün yurttaşlarıma teşekkür ederim.”

Fransız İhtilali’nin 229. yılı kutlandı

Etkinlikte konuşan Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin her geçen gün zenginleştiğini söyledi.