Elazığ FÜ REKTÖRLÜĞÜ 2014 YILI YAYIN PERFORMANS ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

FÜ REKTÖRLÜĞÜ 2014 YILI YAYIN PERFORMANS ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

16.06.2014 - 15:50 | Son Güncellenme:

.

FÜ REKTÖRLÜĞÜ 2014 YILI YAYIN PERFORMANS ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörlüğü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Akademisyenler için Yayın Performans Ödülleri” sahiplerini buldu.
Fırat Üniversitesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen ödül törenine, Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Alli, Prof. Dr. Ahmet Kazez, Genel Sekreter Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Fırat Üniversitesi yöneticileri ve öğretim üyeleri katıldı.
Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Alli, performans değerlendirmesinin, yurt dışı yayınlara göre yapıldığını belirtti. FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, üniversitenin yönetimi olarak bu yıl ilk defa düzenledikleri yayın performans ödülleri ile akademik personeli bilimsel çalışmalar noktasında teşvik etmek olduğunu ifade ederek, bu tür çalışmaların önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi.
Yayın performans ödülleri kapsamında düzenlenen etkinlikte başarılı olan akademik personeli kutlayan Rektör Demirdağ, önümüzdeki yıllarda genç akademisyenlerinde yapacakları bilimsel çalışmalarla bu etkinliklere katılması gerektiğini vurguladı.
Düzenlenen yayın performans ödülleri sonuçlarına göre, en çok yayın yapan öğretim üyesi Fen Fakültesi’nden Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, ikinci Teknoloji Fakültesi’nden Prof. Dr. Hakan Fehmi Öztop üçüncü ise Fen Fakültesi’nden Prof. Dr. Mikail Et oldu.
Değerlendirmede ilk ona giren öğretim üyeleri ise, Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Etibar Penahlı, Veteriner Fakültesi’nden Prof. Dr. Kazım Şahin, Veteriner Fakültesi’nden Mehmet Çalıcıoğlu, Mühendislik Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yılmaz, Veteriner Fakültesi’nden Prof. Dr. Nurhan Şahin, Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Süleyman Aydın ve Teknoloji Fakültesi’nden Prof. Dr. Yasin Varol oldu.
Performans değerlendirmesinde dereceye giren öğretim üyelerine Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verilirken, birinci olan Fen Fakültesi’nden Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu’na Ultrabook Laptop, ikinci olan Teknoloji Fakültesi’nden Prof. Dr. Hakan Fehmi Öztop ile üçüncü olan Fen Fakültesi’nden Prof. Dr. Mikail Et’e ise tablet bilgisayar hediye edildi.
En çok yayın yapan öğretim üyeleri ise, Fırat Üniversitesi yönetimine teşekkür ederken, bu tür etkinliklerin öğretim üyelerini daha çok bilimsel çalışma yapma noktasında motive ettiğini belirtti.