Siyaset Fuhşa teşviğin cezası artıyor

Fuhşa teşviğin cezası artıyor

13.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın cinsel istismar tasarısıyla ilgili olarak CHP heyetiyle yaptığı görüşmede, tasarıda yer alan “çocuğu fuhşa teşvik” suçunun cezasının artırılması konusunda mutabık kalındığı bildirildi.

Fuhşa teşviğin cezası artıyor

Bu çerçevede, mevcut tasarıda 4 yıldan 10 yıla kadar olan “fuhşa teşvik” cezasının 8 yıldan 12 yıla çıkarılacağı öğrenildi. CHP heyetinin görüşmede, istismar suçunu işleyen zanlılara kimyasal kastrasyon uygulanmasına ilişkin düzenlemeye yönelik bazı itirazlarda bulunduğu, bu konunun komisyonda uzman isimlerle yeniden ele alınmasını talep ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

12 yıla kadar hapis

Alınan bilgilere göre; Recep Akdağ’ın Grup Başkanvekili Engin Özkoç başkanlığındaki CHP heyeti ile görüşmesinde, tasarının maddeleri tek tek ele alınarak değerlendirildi. Görüşmede, tasarının büyük bölümüne destek verdiklerini dile getiren ve çalışmalara katkı sunmaya devam edeceklerini aktaran CHP heyetinin, bazı düzenlemelere yönelik önerilerini paylaştığı belirtildi. CHP heyetinin özellikle istismar suçlarındaki ceza alt sınırının artırılması yönünde öneriler sunduğu öğrenildi.
Bu çerçevede Akdağ’dan, tasarıda yer alan “çocuğu fuhşa teşvik” suçuna yönelik cezanın artırılması talep edildi. Akdağ’ın öneriye olumlu yaklaşması üzerine, bu suçu işleyen kişinin 8 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılması konusunda görüş birliğine varıldığı öğrenildi. Söz konusu değişikliğin komisyon toplantısında yapılacağı kaydedildi. Tasarıda, bu suçu işleyen kişinin, 4 yıldan 10 yıla kadar hapis ve iki bin günden, beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılması öngörülüyordu.

Haberin Devamı

Kastrasyona itiraz

CHP heyetinin, istismar suçunu işleyen zanlılara, cinsel isteklerinin baskılanması amacıyla kimsayal kastrasyon uygulanmasına yönelik düzenlemeye ilişkin bazı itirazlarda bulunduğu öğrenildi. CHP’nin bu düzenlemenin komisyon çalışmalarında uzman isimlerle yeniden ele alınmasını talep ettiği öğrenildi.

Akdağ’dan, TBMM’de daimi bir “çocuk komisyonu” kurulmasını talep eden CHP heyetinin, Çocuk İzleme Merkezleri’nin (ÇİM) yetki ve sorumlulukları ile çalışma koşullarının iyileştirilmesini de talep ettiği belirtildi.

Tasarının görüşmelerinin pazartesi, tali komisyon olan Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda başlayacağı bildirildi.