Gündem Fuhuş kartvizitlerine 59 bin TL ceza

Fuhuş kartvizitlerine 59 bin TL ceza

14.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sokaklara saçılan fuhuş kartvizitleri için TBMM devreye girdi. Müstehcen kartvizitleri atan 89 kişi veya işyerine kabahatler kanunundan 59 bin TL ceza kesildi

Fuhuş kartvizitlerine  59 bin TL ceza


Ankara’da sokaklara atılan, travestilere ait çıplak fotoğrafların yer aldığı fuhuş kartvizitleri TBMM Başkanlığı’nı harekete geçirdi. Edinilen bilgilere göre, Ankara’da yaşayan M.B. ve arkadaşları TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurarak ahlaka ve hukuka aykırı amaçla sokaklara atılan, kartvizitlere engel olunmasını istedi. M.B. ve arkadaşları sokaklarda aile ve çocuklarıyla dolaşmaktan korkar hale geldiklerini, çocukları bu kartvizitlere ilişkin sorular sorduklarını ve yanıtlamakta güçlük çektiklerini dile getirerek, gereken tedbirin alınması ve sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

Gece atıyorlar
Dilekçe Komisyonu, başvuruyu derhal işleme alıp, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na iletti. Belediye, Dilekçe Komisyonu’na gönderdiği yazıda, “Müstehcen kartvizitler genellikle gece geç saatlerde, anlık olarak araçlardan ve yaya olarak yürüyen, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından atılmaktadır. Kartvizitlerde belirtilen telefon numaralarından açık adreslerinin tespiti yapılamamaktadır” ifadelerini kullandı.
Bu konuda sorumluluğu güvenlik birimlerine atan belediye, “Konu sadece belediyeye (zabıta) ait olmadığı, ilçe belediyelerinin ve asayişle ilgili güvenlik gücünün yetki ve tasarrufunda olduğu açıktır” görüşünde bulundu. Bütün güçlüklere rağmen söz konusu kartvizitlere yönelik mücadelenin devam edildiği belirtilen yazıda şöyle denildi:

89 kişi ve işyerine ceza
“5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7. maddesi ile büyükşehir ile ilçe belediyelerinin yetki, görev ve sorumlulukları sayılmıştır. Belediyenin (zabıtanın) yetkili ve tasarrufunda bulunan yer ve alanlarda (devlet yolları, bulvar, cadde ve meydanlarda) imkanlar ölçüsünde 1.1.2014 tarihinden itibaren yapılan çalışmalarda, bahsi geçen kartvizitleri atarak çevre ve görsel kirliliğe neden olan 89 kişi veya işyerine, Kabahatler Kanunu’nu doğrultusunda idari yaptırım tutanakları tanzim edilerek, 59 bin 254 TL idari yaptırım cezası uygulanmıştır. Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı temizlik ekiplerince de anılan kartvizitlerin sürekli ve düzenli olarak temizlenmektedir.”