Gündem Fuhuş operasyonun dikkat çeken ajanda!

Fuhuş operasyonun dikkat çeken ajanda!

23.01.2017 - 15:55 | Son Güncellenme:

RİZE'nin Fındıklı İlçesi'nde otel ve eğlence yerlerine yönelik düzenlenen fuhuş operasyonunda 42 kişi gözaltına alındı, 21 yabancı uyruklu kadın sınır dışı edildi. Operasyonda, müşterilerin isimlerinin tutulduğu, fuhşa aracılık edilmesi ve yer temininden elde edilen komisyon miktarları ile fuhuş yapan kadınların günlük kazançlarının yazılı olduğu ajanda ele geçirildi.

Fuhuş operasyonun dikkat çeken ajanda

Rize Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, Fındıklı İlçesi'nde vatandaşların şikayet ve ihbarları üzerine 10 otel ve eğlence merkezine yönelik operasyon düzenledi.

Haberin Devamı

Operasyonlarda fuhuş yaptığı öne sürülen yabancı kadınların da bulunduğu 42 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen kadınlardan bazılarında cinsel yolla bulaşan hastalıklar tespit edildi, bazılarının çantalarında da para karşılığı ilişkiye girdikleri kişilerin listeleri bulundu.

Gözaltına alınan 42 kişiden 8'i serbest bırakılırken 21 kadın sınır dışı edildi, 13 kişi hakkında 'Fuhuş yaptırmak, yer ve imkan temin etmek ve aracılık yapmak' suçlarından soruşturma başlatıldı.

Müşteri listesi tutulmuş

Operasyonda, müşterilerin isimlerinin tutulduğu, fuhşa aracılık edilmesi ve yer temininden elde edilen komisyon miktarları ile fuhuş yapan kadınların günlük kazançlarının yazılı olduğu ajanda ele geçirildi.

Haberin Devamı

Olayla ilgili çalışmalarının devam ettiği operasyon kapsamında, ajandada yazılı bilgilerin çözümünün ardından yeni gözaltılar olabileceği ifade edildi.