Siyaset MHP iki koldan yürüyecek

MHP iki koldan yürüyecek

12.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2019’a yönelik işbirliği için attığı ilk adımın ardından MHP, Ak Parti’den “uyum paketi” çalışmalarını sunmasını bekliyor. Gelecek paketi alanında uzman akademisyenlerden katkı alarak inceleyecek olan MHP, düzenlemelerde bir değişiklik yapılmasını isterse bunu muhataplarına iletecek.

MHP iki koldan yürüyecek

Ak Parti ile “ittifak sürecine” ilişkin varılan mutabakat doğrultusunda nasıl bir strateji izleyeceğine ilişkin çalışma yapan MHP süreci iki koldan yürütecek. MHP, bir yandan Ak Parti ile “uyum yasaları” için teknik çalışmayı yürütürken, diğer yandan “ittifak”ı teşkilat ve tabana anlatacak. Bu Bahçeli başta olmak üzere MYK üyeleri milletvekilleri sahaya inecek. Bahçeli ilk aşamada 19-20-21 Ocak tarihinde parti organlarını Kızılcıhamam’da kampa alacak. İttifakın neden yapıldığını detaylı şekilde anlatacak olan Bahçeli, teşkilatlar ve tabanın belirlenen stratejiler doğrultusunda bilgilendirilmesi ve farklı görüşte olan varsa ikna edilmesini sağlayacak.

Haberin Devamı

MHP, Ak Parti ile belirlenen 3’er kişilik komisyona vereceği isimleri de belirledi. Milliyet, Anayasa değişikliği paketini yürüten Mehmet Parsak ile MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın isimlerini kesinleştirirken, üçüncü ismin ise Bahçeli’nin sağ kolu konumundaki Semih Yalçın olabileceği bilgisini aldı.