G noktası nerededir? G noktası nasıl bulunur?

Yıllardır G noktasının varlığı, nerede olduğu ve nasıl bulunabileceği konuşulup duruyor. Ne noktaymış arkadaş dedirtecek bu tartışma aslında oldukça önemli bir "nokta"ya "parmak" basmakla ilgili :) Bakalım uzmanlar G noktasıyla ilgili ne açıklamalar yapmış.

Batı Sydney Üniversitesi'nde ders veren fizik tedavi uzmanı Jane Chalmers, Daily Mail'de G noktası ile ilgili en çok merak edilen soruları yanıtladı.

G noktası nedir?

G noktası, 1940lı yıllarda vajina içindeki hassas bu nokta ile ilgili araştırmalar yapan Alman jinekolog Eric Granfenberg'den ismini alır. G noktası vajinadaki en erojen bölge olarak bilinir ve uyarıldığında güçlü cinsel orgazma yol açtığı bilinir. 1940lı yıllarda yapılan araştırmalardan sonra 1980'li yıllarda G noktası terimi sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır.

Haberin Devamı

G noktası nerededir?

G noktasının vajinanın ön duvarında, vajina açıklığından 5-8 santimetre yukarıya denk gelen bölgede bulunduğu söylenir.

G noktası en kolay nasıl bulunur?

G noktasını bulmanın en kolay yolu kadının sırtüstü yattığı pozisyondur. Avuç yukarıya gelecek şekilde 1 veya 2 parmak kullanılarak vajinanın ön duvarına dokunulursa G noktası kolaylıkla bulunabilir. Parmaklar ile "Buraya Gel" derken yaptığınız gibi bir parmak hareketi yaparsanız bu bölgeyi uyarabilirsiniz. Bu bölgenin şiştiğini hissedeceksiniz. İşte bu şişen yer G noktasıdır. Başta kadınlar idrar yapma gibi bir istek duyabilir ancak birkaç saniye sonra zevk alma süreci başlar.

G noktasını bulamıyorum, bende olmayabilir mi?

G noktasının pek çok kadında bulunduğu dile getirilmektedir ancak bazı kadınlarda bulunmayabileceği gibi bazılarında da bu uyarılma zevkten çok acıya neden olmaktadır.

G noktasının uyarılmasından hoşlanmaması demek bir kadının cinsel bozukluk veya isteksizlik gibi sorunları olduğu anlamına gelmez. Her bireyin psikolojik ve fizyolojik açıdan farklı yapıda olduğunu unutmamak gerekir.

Lolipop

KırmızıKalp.Com