Teknoloji Galaxy S6 Active Görüntülendi

Galaxy S6 Active Görüntülendi

13.05.2015 - 16:32 | Son Güncellenme:

Galaxy S6 ve S6 Edge, Galaxy S5'in suya dayanıklılık özelliğini sürdürmemiş; bu da kimi kullanıcıların canını sıkmıştı. ...

Galaxy S6 Active Görüntülendi

Galaxy S6 ve S6 Edge, Galaxy S5′in suya dayanıklılık özelliğini sürdürmemiş; bu da kimi kullanıcıların canını sıkmıştı. Bununla birlikte değiştirilebilir pilin olmaması ve hafızanın artırılmaması da, hedefteki diğer eleştiri noktalarıydı. Son ikisi hakkında hâlâ yapacak bir şey yok; ancak su geçirmezlik konusundan ötürü yeni Galaxy’lerden uzak duranlara iyi bir haberimiz var. Samsung’un üzerinde çalıştığı yeni telefonu Galaxy S6 active’in ilk görseli sızdı. GSMArena’ya ulaştırılan görsel, yeni modelin artılarını ve eksilerini göz önüne koyacak nitelikte. Artıları, elbette ki suya, toza ve darbelere karşı dayanıklı olması.

Haberin Devamı

Eksileri, daha doğrusu görülen en büyük eksisi ise, parmak izi algılayıcısının kullanılmamış oluşu (suya dayanıklılığın tam olarak sağlanabilmesi için bu tür bir değişikliğe gidilmiş). Burada hangi modelin seçilmesi gerektiğini kullanıcılar, önceliklerini belirleyerek kararlaştıracaklar. Bu kararı etkileyecek bir diğer konuyu daha açığa çıkarmakta fayda var. Evet, Galaxy S6 active’in de pili değişmiyor; ancak sızdırılan bilgiler doğruysa telefon, kardeşleri olan S6 ve S6 Edge’in 2,600mAh kapasitesindeki pili kullanmayacak. Onun yerine Samsung, yeni modelde 3,500mAh pil kullanma kararı almış. Bunun da, yeni cihazın artılarından bir diğeri olduğunu söyleyebiliriz. Cihazın sahip olduğu tasarımın getirdiği bir diğer farklılık da, hoparlörün cihazın altından alınıp arka kısmına taşınması olmuş. Ne zaman çıkacağı henüz beli olmayan yeni Galaxy S6 active’i beklerken, cihaz hakkında daha fazla bilgiyi şuradan alabilir; yeni Galaxy’lerin tanıtım videolarını aşağıdan izleyebilirsiniz.