Teknoloji Galaxy S8’in Home butonu neden hareket ediyor?

Galaxy S8’in Home butonu neden hareket ediyor?

29.04.2017 - 12:20 | Son Güncellenme:

Samsung Galaxy S8'in ana ekran tuşuyla ilgili ilginç bir durumu gözlemlendi. Telefonun Home yani ana ekran butonunda yapılan inceleme sonucunda butonun hareket ettiği fark edildi.

Galaxy S8’in Home butonu neden hareket ediyor

Samsung, Galaxy S8'in ön tarafındaki Home butonunu kaldırarak ekranını biraz daha genişletmişti. Firma, kasa ekran oranını Galaxy S8'de yüzde 84'e çıkardı. Şimdi ise Galaxy S8’e sahipleri basınca duyarlı yazılımsal ana ekran tuşunun ufak da pşsa hareket ettiğini bildirmeye başladı.

Haberin Devamı

Galaxy Club tarafından kanıtlanan durumda ana ekran tuşunun etrafını ufak bir bantla çevrelediler. Kısa bir süre sonra bakıldığında ise ana ekran tuşunun ufak da olsa hareket ettiği gözlemlendi. Peki ana ekran tuşu neden hareket ediyor?

Galaxy S8’in Home butonu neden hareket ediyor

Konuyla ilgili Samsung Hollanda'dan cevap geldi. Firma yetkilisi bunun Galaxy S8’de ölü piksel veya "Ghost Screen" gibi sorunların yaşanmaması içi alınmış bir önlem olduğunu açıkladı. S8’daki hareket eden tuşun ekranı korumak için olduğunu belirtelim.

OLED ekranlı akıllı saatler de hayalet görüntü sorunu oluşabiliyor. Çünkü ekranlar sıklıkla yüksek parlaklıkta, sürekli açık bırakılıyor. Bu yüzdenAndroid Wear işletim sisteminde ekran yanma koruması ayarı bulunuyor. Bu ayar sayesinde geliştiriciler ekran arayüzünü ileri, geri kaydırabiliyor.