Teknoloji Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus pil testinde karşı karşıya geldi

Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus pil testinde karşı karşıya geldi

18.04.2017 - 10:03 | Son Güncellenme:

YouTube'ta XEETECHCARE adlı YouTuber'ın yayınladığı video Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus’ın pil performansının nasıl olduğunu gözler önüne serdi. İşte Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus’ın pil performansı.

Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus pil testinde karşı karşıya geldi

Yapılan test dört ayrı aşamadan oluşuyor. Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus aynı ağa bağlı olmak üzere tüm uygulamalar ve gerek olmayan özellikler kapatılarak test işlemi başlatılıyor. Testin ilk aşamasında Instagram 60 dakika boyunca her 10 dakikada bir yenileniyor. Testin sonucunda Galaxy S8’in şarj oranı yüzde 87’ye, Galaxy S8 Plus’ın oranı ise yüzde 88’e düşüyor. YouTube’ta 2 saatlik video oynatıldıktan sonra ise Galaxy S8’in pili yüzde 64’e, S8 Plus'ın ise yüzde 66’ya iniyor.

Haberin Devamı

İkinci aşamada her iki telefonda da Asphalt 8 oynanıyor. Bir saatlik oynanışın ardından Galaxy S8'in şarj seviyesi 51’e, Galaxy S8 Plus’ın ise yüzde 53’e düşüyor. Tüm bu testler yapılırken telefonun ısısının normal kaldığı belirtiliyor.

Son aşamada bir saat boyunca 4K video kaydediliyor ve üstüne flaş açık şekilde oyun oynanıyor. İkisinin de şarjı oldukça azalıyor ancak ve testin galibi üzere Galaxy S8 Plus oluyor.