Ekonomi Galaxy S8 ve S8 Plus ‘çerçeve’yi attı!

Galaxy S8 ve S8 Plus ‘çerçeve’yi attı!

30.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Samsung’un merakla beklenen yeni cep telefonu modeli Galaxy S8 ve S8 Plus tanıtıldı. ABD New York’ta yapılan toplantıda lanse edilen telefonları, Samsung Türkiye eş zamanlı olarak İstanbul’da Volkswagen Arena’da duyurdu.

Galaxy S8 ve S8 Plus ‘çerçeve’yi attı

Telefonların en dikkat çeken özellikleri ekranları oldu. Ön çerçeve incelirken kullanılabilen ekran boyutu artırıldı. Galaxy S8 5.8 inç, S8 Plus ise 6.2 inç’lik ekrana sahip.

Haberin Devamı

Üç farklı renk

Telefonların diğer bir farklı özelliği de ana ekran tuşu olan ‘home’ tuşunun artık ekranda fiziksel olarak olmayışı. Bunun yerine dokunmatik ekranda görünmez bir ‘home’ tuşu bulunuyor. İki telefonda da beş ayrı renk seçeneği var. Farklı renkler orkide grisi, gece siyahı ve altın sarısı olarak lanse edildi. Her ikisi de suya ve toza dayanıklı.
Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, iki modelleriyle teknoloji severlere yeni ve çok daha etkin kişiselleştirilmiş deneyim sunacaklarını söyledi.

Telefonların teknik özellikleri şöyle: “S8, 5.8 inç ekran, 4 GB Ram, 64 GB depolama desteği (mikro SD kart desteği), 12 MP arka 8 MP ön kamera, Android 7.0 işletim sistemi, 155 gram ağırlık. S8 Plus ise, 6.2 inç ekran, 4 GB Ram, 64 GB depolama, Android işletim sistemi, 173 gram ağırlık, 3.500 mAh batarya.”

Haberin Devamı

Türkiye’de 21 Nisan’da satışta

21 Nisan tarihinde dünyayla eş zamanlı olarak Türkiye’de satışa sunulacak olan telefonların Türkiye fiyatları da açıklandı. Galaxy S8 4 bin 399 TL, S8 Plus ise 4 bin 999 TL’den satışa sunulacak. Türkiye’de 21 Nisan tarihine kadar yeni açılan shop.samsung.com sitesinden ön sipariş de verilebilecek. Samsung, Galaxy S8’e yeni bir VR deneyimi katmak için kumandalı Gear VR ürününü de tanıttı. Kumanda, tek elle kullanışlı bir şekilde kontrol edilebiliyor.