Teknoloji Galaxy S9, iPhone X gibi pek çok yenilikle birlikte gelecek

Galaxy S9, iPhone X gibi pek çok yenilikle birlikte gelecek

22.11.2017 - 11:15 | Son Güncellenme:

Evan Blass ya da @evleaks, Samsung'un yaklaşmakta olan amiral gemisi Galaxy S9 ile ilgili birkaç bilgi paylaştı. Galaxy S9'un pek çok yenilikle birlikte geleceğini iddia eden Blass, cihazın model numaralarını ve teknik özelliklerini açıkladı.

Galaxy S9, iPhone X gibi pek çok yenilikle birlikte gelecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Galaxy S9 ve S9+, detaylanmaya devam ediyor. Samsung’un yeni amiral gemilerinin seleflerine kıyasla daha gelişmiş biyometrik doğrulama sistemlerine sahip olacağı söyleniyordu. Şimdiyse Evan Blass, Galaxy S9 ile ilgili birkaç bilgi paylaştı. Blass esas olarak önümüzdeki yılın başlarında piyasaya çıkacak iki modelin standart Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus olacağını doğrulamak istiyor. Birincisi SM-G960 model numarası ile geliyor, ikincisi ise SM-G965 model numarasını kullanıyor. Her ikisi de "Project Star" kod adlı oyuncunun bir parçası.

Buradaki bilgiler işin sözel kısmı. Blass’in açıklamalarında bir detay daha var. Sızıntıya göre Blass Galaxy S9’ların çıkacağı yılın “tock” yılı olmasını bekliyor. Başka bir deyişle, Blass bu yılın modeline göre ciddi bir yükseltme olmasını bekliyor. Sızıntılarda “tick”ler bir önceki seneye göre küçük değişiklikler olmasını öngörürken tock’lar daha büyük değişikliklerin olacağını gösteriyor. Bu minvalde iPhone 8 bir “tick” iken, iPhone X’un “tock” olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Buna bakmanın bir başka yolu ise, 'tick'ler genellikle çok daha tasarım odaklı olurken, 'tock'lar daha fazla donanım değiştirme odaklıdır. Galaxy S9'un tasarım olarak Galaxy S8’le büyük benzerlikler göstermesi beklenirken, donanım anlamında büyük ölçüde farklılıklar sunacağı söyleniyor.

Galaxy Note 8'in piyasaya sürülmesinden sonra beklentilerin büyük kısmı, bir sonraki Galaxy S modellerinin, çiftli arka kameralara sahip olacağıydı. Bu özellik mevcut Galaxy S8 modellerinde yok. Samsung bunun kulaklık jakının çıkarabilir veya ekranın altına gömülü bir parmak izi sensörünün ile de gelebilir. Bunları diğer modellerde de duymuştuk. Her ikisi de yeni akıllı telefonlara gelecekleri yönünde söylentiler var ve muhtemelen bunu 2018'de piyasaya sürülecek yeni cihazlarla öğreneceğiz.