Teknoloji Galaxy S9, S8+'tan daha yüksek ekran-gövde oranıyla gelecek

Galaxy S9, S8+'tan daha yüksek ekran-gövde oranıyla gelecek

24.11.2017 - 16:47 | Son Güncellenme:

Galaxy S9 hakkında söylentiler gelmeye devam ediyor. İddialara göre Galaxy S9'un ekran-gövde oranı yüzde 89-90 arasında olacak. Galaxy S9'da daha ince çerçeveler kullanmasının yanında Samsung, S8'de bulunan alt çerçeveyi Galaxy S9'da kaldıracak, üst çerçeveyi de daha dar hale getirecek.

Galaxy S9, S8+tan daha yüksek ekran-gövde oranıyla gelecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

2018'e kadar büyük üreticilerin yeni bir amiral gemisi tanıtması beklenmiyor. Galaxy S9'un tasarımına dair sızıntılar da gelmeye devam ediyor. Daha önce bir aksesuar üreticisi yeni kılıflarıyla birlikte Galaxy S9'un ilk konsept görüntülerini paylaşmıştı. Şimdiyse Galaxy S9'un yüzde 89-90 aralığında bir ekran-gövde oranına sahip olacağı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Galaxy S8 Plus'ın ekran gövde oranı yüzde 84 civarında. Samsung'un Galaxy S9 modelinde S8 Plus'a göre ekran-gövde oranında yaklaşık olarak yüzde 6'lık bir yükseltme yapılacak. Bu da yeni amiral gemisinin çerçeve bağlamında daha ince olacağı anlamına geliyor.

Galaxy S9, S8+tan daha yüksek ekran-gövde oranıyla gelecek

Günümüzde akıllı telefonların "çerçevesiz" tasarımı ile şirketler, mümkün olduğunca kompakt yapılarda büyük ekranlar sunmaya çalışıyor. Bu bağlamda tamamen ekranlı telefonların yolda olduğu ve çalışmaların devam ettiğini söyleyebiliriz. Samsung, Galaxy S9 ile bu amaca daha yakın olmak için bazı adımlar da atmış olabilir.

Galaxy S8'de görülen alt kenar, Galaxy S9'da mevcut olmayacak ve üst çerçeve S8'in alt çerçevesinden daha dar olacak. Ekranın sağında ve yanındaki ön kısımların küçültüleceği belirsiz. Ancak Samsung, yan tarafta ekrandaki eğriliği ve ekran çerçevesinin nasıl bir dar olacağı konusunda oynamak için fazla yer bulamayabilir. En azından Galaxy Note 8'de öyleydi.

Haberin Devamı

Tabii ki, bunlar sadece birer söylenti. Bu yüzden gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belli değil. Anlatınlar kesinlikle akla yatkın geliyor. iPhone X ile rekabetin artmış olması Samsung'un Galaxy S9 ile mümkün olduğunca daha fazla puan kazanmak için çalışacağına işaret ediyor.