Teknoloji Galaxy S9 ve Galaxy S8 kamera alanında karşı karşıya geldi! Hangisi daha iyi?

Galaxy S9 ve Galaxy S8 kamera alanında karşı karşıya geldi! Hangisi daha iyi?

15.03.2018 - 17:12 | Son Güncellenme:

Samsung Galaxy S9+, DxOMark testinde bugüne kadar elde edilmiş en yüksek puanı alarak, mobil cihazlar arasında en iyi kameraya sahip akıllı telefon oldu. Birçok kişide Galaxy S9'un kamerasının oldukça iyi olduğunu söylüyor. Peki kamera konusunda Galaxy S9 mu yoksa Galaxy S8 mi daha iyi?

Galaxy S9 ve Galaxy S8 kamera alanında karşı karşıya geldi Hangisi daha iyi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung'un en yeni akıllı telefonlar olan Galaxy S9 ve S9 Plus'ın kısa bir süre raflardaki yerini alacak. Peki kamera konusunda Galaxy S9 mu yoksa Galaxy S8 mi daha iyi? Hangi telefon daha iyi fotoğraf çekiyor?

Kameralar, yeni Galaxy telefonların en büyük gelişme gösterdikleri alanlardan birisi. Her iki telefonda da 12MP ana kamera ve artık değişen diyafram aralıkları bulunuyor. Kullanıcılar telefonlarda f / 1.5 ve f / 2.4 aralıklar arasında seçim yapabiliyor. Cihazlarda optik sabitleme ve çift pikselli faz tespit otofokus var.

Galaxy S9'un kamera lensi, f / 1.5 ve f / 2.4 diyaframlar arasında geçiş yapmak için genişleyen ve değişen halka benzeri bir bıçağa sahip. Bu, birkaç önemli farkla birlikte çoklu diyaframlar sunmak için DSLR'lerde kullanılan aynı mekanizma.

Haberin Devamı

Özçekim kamerası ise Galaxy S8 ile aynı kalmış. Cihazlarda f / 1.7 objektifli ve otofokuslu bir 8MP özçekim kamerası buluuyor.

Galaxy S9+ ise, Note 8'de olduğu gibi ikincil bir telefoto kameraya sahip. Bu kamerada F / 2,4 lens, OIS ve çift piksel AF ile 12MP sensör gibi özellikler var. Saniyede 960 kare süper yavaş çekim özelliğini bulunduran kamera, 4K 60 FPS video deneyimi de sunuyor.

Çekilen kareleri yukarıdaki galeriden görebilirsiniz. Karelerden ilki Galaxy S8'e ikincisi ise Galaxy S9'a ait.