Teknoloji Galaxy S9 ve S9+ kullanıcıları telefonlarının ekranından şikayetçi

Galaxy S9 ve S9+ kullanıcıları telefonlarının ekranından şikayetçi

13.04.2018 - 16:00 | Son Güncellenme:

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S9 ciddi bir ekran problemiyle karşı karşya. Ortaya çıkan hata, Samsung Galaxy S9 ve S9+ ekranlarının siyah tonlarının doğru şekilde görüntülenememesine neden oluyor.

Galaxy S9 ve S9+ kullanıcıları telefonlarının ekranından şikayetçi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung'un yeni Galaxy S9 ve Galaxy S9+ amiral gemisi akıllı telefonları, piyasadaki en etkileyici telefonlardan. Tamamen yeni olmasa da, şık ve çarpıcı bir tasarıma sahipler. Ayrıca bazı testlerde Apple'ın en yeni iPhone modellerini bile geride bıraktı. Galaxy S9 ve Galaxy S9+'tan etkileneceğiniz çok şey var. Yine de, akıllı telefonun en iyi özelliği ekranı.

Samsung etkileyici ekranlar üretiyor. Hatta Apple da iPhone X'te Samsung'un ürettiği ekranları kullanıyor. Bu doğru, Apple bile Samsung OLED ekranının görkeminden uzak duramıyor. Ne yazık ki, kalite güvencesi her zaman üretimde bir konu ve Samsung'un ekranı söz konusu olduğunda herkesin aynı harika deneyimi yok.

Ne yazık ki, bazı Galaxy S9 ve S9+ sahipleri akıllı telefonlarındaki ekranlarla ilgili bir problem yaşıyor. Ortaya çıkan hata, Samsung Galaxy S9 ve S9+ ekranlarının siyah tonlarının doğru şekilde görüntülenememesine neden oluyor. İnternette "black crush" diye geçen hatayı geçmişte birkaç farklı telefon modelinde gördük. Özetle, ekranın farklı siyah tonlarını doğru şekilde görüntülemesini engelleyen bir renk bandı sorunu. Sonuç olarak, siyahtan koyu griye dönüşen renklere sahip bir görüntü veya video ortaya çıkıyor. Bunu üzerine, görüntünün karanlık alanları grenli veya pikselli olabiliyor.

Haberin Devamı

Aşağıdaki fotoğraf sorunu göstermeye yardımcı oluyor. Üstteki telefon, örnek görüntüyü düzgün bir şekilde gösterirken, altraki telefonun ekranında görüntü bozuluyor ve sağ tarafa pikselleniyor.

Galaxy S9 ve S9+ kullanıcıları telefonlarının ekranından şikayetçi

Samsung bu konuda henüz bir açıklamada bulunmadı. Ancak gelecekteki bir yazılım güncellemesi ile sorunun çözülebilmesi mümkün. Bu noktada kaç kişinin hatadan etkilendiği belirsiz. Ancak sayı artıyor.