Kültür Sanat Galeri Işık Ana Tanrıça’yı ağırlıyor

Galeri Işık Ana Tanrıça’yı ağırlıyor

28.01.2015 - 16:08 | Son Güncellenme:

İstanbul’un en önemli sanat merkezlerinden biri olan Galeri Işık, Şubat Ayı’nda adeta 9 bin yıl öncesine uzanan bir diyaloğa ev sahipliği yapacak…

Galeri Işık Ana Tanrıça’yı ağırlıyor


Metin Kafkas’ın ‘Ana Tanrıça’ya Dokunmak’ adlı resim sergisi, 3-21 Şubat 2015 tarihleri arasında Teşvikiye Galeri Işık’ta sanatseverlerin ilgisine sunulacak.

Anadolu’da doğurganlığın ve bereketin sembolü olan, aynı zamanda çağlar boyunca tiyatrodan heykele pek çok sanat dalına ve sanatçıya ilham veren Ana Tanrıça, bu kez ressam Metin Kafkas’ın tuvallerine yansıdı.

Sanatçının Anadolu’nun geçmişinde zamanlar ötesi bir yolculukla, Anadolu kadınının üretkenliğini ve 9 bin yıl öncesinin sanatçılarını anlama çabası, ‘Ana Tanrıça’ya Dokunmak’ adını verdiği bir seri olarak tuvallerde biçim ve ruh buldu.

Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi olan Metin Kafkas’ın 1993 yılında Topkapı Sarayı’nda düzenlenen “Çağlar Boyu Anadolu’da Kadın – Anadolu Kadınının 9000 Yılı” sergisi sonrasında ilgi duymaya başladığı Ana Tanrıça figürü, sanatçının 5 yıllık çalışmasının ürünleri olarak sanatseverlerle buluşuyor.

Metin Kafkas’ın ‘Ana Tanrıça’ya Dokunmak’ adlı resim sergisi 3-21 Şubat 2015 tarihleri arasında Galeri Işık Teşvikiye’de ziyaret edilebilir.