Teknoloji Game Changers Türkiye Ödülü, Türk Telekom PİLOTT’un Oldu

Game Changers Türkiye Ödülü, Türk Telekom PİLOTT’un Oldu

05.12.2014 - 16:31 | Son Güncellenme:

Türk Telekom PİLOTT, başarısını aldığı ödüllerle tescillemeye devam ediyor. Türkiye’de ilk kez özel sektör bünyesinde hayata geçirilen girişimleri hızlandırma programı PİLOTT, Game Changers Türkiye’de ‘GÜÇLENDİR-POTANSİYELİ DEĞİŞTİR…’ dalında ödülün sahibi oldu.

Game Changers Türkiye Ödülü, Türk Telekom PİLOTT’un Oldu

Türk Telekom, 4 Aralık Perşembe günü Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen Game Changers (Oyunu Değiştirenler) Türkiye Ödülleri’nde, PİLOTT Girişimcilik Hızlandırma Programı ile büyük ödülün sahibi oldu. Türk Telekom’un girişimcilik ekosistemini geliştirmeyi ve yenilikçi fikirleri Türkiye’ye katma değer sunacak işlere dönüştürmeyi amaçlayan PİLOTT Programı, ‘GÜÇLENDİR-POTANSİYELİ DEĞİŞTİR…’ dalında ödüle layık görüldü.

Haberin Devamı

Bulunduğu sektörün çehresini değiştiren ve sektöre yeni bir yön veren çalışmaları ödüllendiren Game Changers, Türk Telekom PİLOTT Girişimcilik Hızlandırma Programı’nı Türkiye’de girişimcilik ekosistemine getirdiği yenilikçi bakış açısıyla ödüle layık gördü. Ödülü, Türk Telekom adına Girişimcilik Program Müdürü Duygu Öktem aldı.

PİLOTT programı ile birlikte sektöre ve Türk Telekom Grubu’nun hizmet ağına katkı sağlayabileceği öngörülen girişimciler Türk Telekom’un bilgi birikiminden, kanallarından ve altyapı imkanlarından yararlanabilmenin yanı sıra Türk Telekom ile stratejik ve ticari iş birliği geliştirme fırsatı yakalıyor. Ayrıca programın sonunda seçilen ilk 3 girişim, Silikon Vadisi’ne yaptıkları eğitim gezisi ile dünyanın önemli girişimci ve yatırımcıları ile bir araya gelme şansını elde ediyor.

Haberin Devamı

İlk senesinde Türkiye girişimcilik ekosistemine başarıyla entegre olan program, iki dönemde 700’ün üzerinde başvuru aldı. 21 girişim başarıyla mezun olurken, 5’i yatırım aldı, 3’ü iş ortağı oldu, 1 proje Türk Telekom Grubu tarafından satın alınarak müşteriye ulaştı, 13’ü ise Türk Telekom Grubu ile iş birliği sürecinde çalışmalarına devam ediyor.