Cadde Gani Müjde'nin kaleminden bir ilk

Gani Müjde'nin kaleminden bir ilk

11.05.2016 - 13:07 | Son Güncellenme:

Türkiye MS Derneği ve ünlü yönetmen Gani Müjde, MS (Multipl Skleroz) hastalığını anlatmak için bir araya gelerek bir ilki gerçekleştirdi.

Gani Müjdenin kaleminden bir ilk

MS hastalığının daha iyi anlaşılmasını hedefleyen 5 bölümlük ‘Melek ile Serhat’ dizisi çok yakında seyirciyle buluşacak. ‘Melek ile Serhat’ta başrolleri ünlü oyuncular Aslı Tandoğan ve Engin Hepileri paylaşıyor Ünlü yönetmen Gani Müjde, MS’lilerin hikayelerinden ilham alarak senaryo ekibiyle birlikte yazdığı ve yönetmenliğini gerçekleştirdiği diziyle MS hastalığı hakkında farkındalık yaratmak ve MS’lilere sosyal yaşamda destek vermek üzere Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. MS hastalığını bir aşk hikayesi çerçevesinde anlatan “Melek ile Serhat”, senaryosunun bütününde bir hastalığa dikkat çeken Türkiye’deki ilk dizi olma özelliğini taşıyor.

Haberin Devamı


Türkiye’de yaklaşık 40 bin kişiyi etkileyen MS hastalığıyla ilgili toplumda bilinen yanlışlara dikkat çekerek hastalıkla ilgili doğru bilgileri Gani Müjde’nin mizahi diliyle aktarmayı hedefleyen, ünlü oyuncular Aslı Tandoğan ve Engin Hepileri’nin başrollerini paylaştığı “Melek ile Serhat” dizisinde, MS hastalığı tesadüflerle gelişen esprili bir aşk hikâyesi çerçevesinde anlatılıyor.

Dizide ayrıca Ferdi Alver, Aybike Turan, Özlem Çakar, Buğra Özmüldür, Merve Polat, Ömer Köse ve Alişan Özkan oyunculuklarıyla farklı karakterlere hayat veriyor. Aynı zamanda Türkiye MS Derneği Başkanı olan tiyatro sanatçısı Ayşen İnci de dizide rol alıyor. Diziye konuk oyuncu olarak destek veren ünlü isimler arasında ise Emre Kınay, Önder Açıkbaş, Serap Matyaş, Ömer Duran ve Yasemin Hadivent yer alıyor.

Haberin Devamı

‘DÜNYADA İLK’

‘Melek ile Serhat’ın bir hastalık özelinde farkındalık yaratmak için çekilen ilk dizi olduğuna dikkat çeken ünlü yönetmen Gani Müjde bu projede neden yer aldığını şöyle açıkladı: “Hayata geçirdiğimiz çalışma, bütünüyle bir hastalığa dikkat çeken ilk dizi. Sadece Türkiye’de değil, bildiğim kadarıyla dizi türünde dünyada da bir ilk. Sektör olarak bu kapsamda daha çok üretmeliyiz. Hem hastaların, hem de yakınlarının, MS gibi kişinin yaşamını yakından etkileyen hastalıkların toplum tarafından daha iyi anlaşılmasına ihtiyacı var. Bu nedenle Türkiye MS Derneği’nin öncülüğünde hayata geçirilen, MS'i kitlelere anlatan bir diziyi yazıp yönettiğim için gururluyum. Bu dizinin toplumsal farkındalığı artırarak tüm MS’lilere cesaret vermesini diliyorum.”

‘AMACIMIZ TOPLUMDA DOĞRU BİLİNMESİNİ SAĞLAMAK’

Projeyi hayata geçiren Türkiye MS Derneği’nin başkanı Ayşen İnci, MS’lilerin, daha bilinçli ve aktif yaşamayı arzu eden bir hasta grubu olduğunu belirterek Türkiye’de bir ilke imza atmalarının bu sayede olduğunu vurguladı. İnci; “Dernek olarak MS’lilerin yaşamdan kopmadan mutlu yaşayabildikleri bir dünya düşlüyoruz. Bunun için atılması gereken en temel adım ve amacımız bu hastalığın toplumda doğru bilinmesini sağlamak. Biz de dernek olarak bu yolda, MS hastalığını tüm yönleri ile tanıtarak toplumu bilinçlendirmek ve sosyal-psikolojik destek sağlayarak MS’lilerin yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz. Bu projede de hedefimiz, dizi seyretmeyi çok seven Türk halkına, tıbbi terimlerdense mizahi öğelerin serpiştirildiği bilgilendirici bir dizi ile MS’i anlatmaktı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ünlü oyuncu Aslı Tandoğan ise dizi senaryosu kendisine geldiğinde MS’i bilmediğini anladığını ifade ederek, “Şu anda kendimi bu konuda çok hassas hissediyorum. Bu projede olmayı ve Gani Müjde’yle çalışmayı çok istedim. Dizide, aile içinde, işyerinde MS’lilere gösterilen davranışlar esprili bir şekilde ele alınıyor. Ama bunlar aslında maalesef gerçekte yaşanan durumlar” diye konuştu.

Başrolü paylaşan Engin Hepileri de dizinin en keyifli yanının sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Dizi, romantik komedi tadında ama aynı zamanda eğitici bir yanı var. Öncelikle MS hastalığını tanıtıyor. Aslında zannettiğimiz gibi bir hastalık olmadığını, tedaviyle konforlu yaşamanın çok mümkün olduğunu anlatıyor. Bu dizide yer aldığım için gerçekten çok mutluyum.”

Haberin Devamı

MS HAYATTAN KOPMAK ANLAMINA GELMİYOR

Her ikisi de MS hastası olan iki gencin aşklarının odağında geçen ve MS’li olmanın hayattan kopmak anlamına gelmediğine dikkat çekilen dizinin ana hedefi, MS hakkındaki yanlış algıyı değiştirmek ve MS’in daha iyi anlaşılmasını sağlamak. Dizide, MS’in kişiden kişiye farklılık gösterdiği belirtilerek toplumun MS’lilere önyargıyla yaklaşmamasının sağlanması hedefleniyor. Ayrıca, pozitif yaklaşım, hayata bağlılık yaşam tarzı değişikliği ve yakın takibin hastalığın seyri açısından büyük önem taşıdığı vurgulanıyor.