Kilis Gap İdaresinden "Yerel Medya Projesi"

Gap İdaresinden "Yerel Medya Projesi"

21.09.2018 - 13:33 | Son Güncellenme:

.

Gap İdaresinden Yerel Medya Projesi

KİLİS (AA) - GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından "GAP Bölgesinde Faaliyet Gösteren Yerel Medya Kuruluşlarının Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi, İhtiyaç Analizi Yapılması ve Eylem Planı Hazırlanması" projesi kapsamında Kilis'te çalıştay düzenlendi.

Haberin Devamı

Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Mesut Yücebaş, kentteki bir otelin toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, amaçlarının projenin tanıtımını yapmak ve yerel medya çalışanlarının sorunlarını yerinde inceleyerek çözüm noktasında gerekli adımların atılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Proje kapsamında GAP illerinde anket çalışmaları, çeşitli toplantılar ve görüşmeler yaptıklarını anlatan Yücebaş, "Buralarda yayınlanan gazeteler ve televizyonları habercilik açısından inceledik ve çalışmalarımız halen devam ediyor. Elde ettiğimiz veriler ve bilgiler ışığında da projenin daha sonraki evrelerinde yerel medyanın eksikliklerini belli ölçülerde kapatmaya yönelik uygulamalarımız olacak." diye konuştu.