Ekonomi Garanti'den 500 milyon dolarlık Eurobond ihracı

Garanti'den 500 milyon dolarlık Eurobond ihracı

12.03.2017 - 17:15 | Son Güncellenme:

Garanti Bankası, 6 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında Eurobond ihracı gerçekleştirdi.

Garantiden 500 milyon dolarlık Eurobond ihracı

Garanti Bankası, uluslararası piyasalarda 6 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında Eurobond ihracı gerçekleştirdi. Garanti'den yapılan açıklamada, bankanın, uluslararası piyasalarda 6 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında Eurobond ihracı gerçekleştirdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Söz konusu ihraçta 16 Mart 2023 vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli tahvillerin getirisi ve kupon oranı yüzde 5,875 olarak belirlendi. Dünya genelinde 115 yatırımcının talepte bulunduğu Garanti Bankası'nın Eurobond ihracında BBVA, Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan, MUFG ve SMBC Nikko görev aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, banka olarak 2014 yılında gerçekleştirdikleri iki Eurobond ihracından yaklaşık 3 yıl sonra yeniden piyasaya çıkmanın ve böyle bir taleple karşılanmanın gururunu yaşadıklarını bildirdi.

Piyasa ortalamasının üzerinde, 6 yıl vadeyle gerçekleştirdikleri bu işlemin dünya piyasalarında çalkantıların yaşandığı bir dönemde Türkiye'ye ve Garanti'ye duyulan güvenin önemli bir göstergesi olduğunu aktaran Erbil, "Uluslararası bankaların ve yatırımcıların Türkiye'de çalışmak isteyeceği ilk banka olma vizyonuyla, yurt dışı borçlanma olanağı yaratma ve derinleştirmedeki başarımızı sürdürüyoruz. Bu ihraç, finans yatırımları alanındaki uzmanlığımızı gösteren önemli bir gelişme oldu." ifadelerini kullandı.